Miért van az sok napközis gyereknél, hogy a napközi
után otthon is leckét írnak?
Figyelt kérdés
2021. jan. 11. 16:56
1/8 anonim válasza:
Pl nem fejezték be napköziben, nálunk kérik, hogy itthon is nézzük át a dolgokat és gyakoroljanak fél órát
2021. jan. 11. 17:11
2/8 anonim válasza:
Túl sok lecke van - vagy túl rövid a napközi ideje. A gyermekem iskolájában valójában nincs egy óra se a házi feladatra és sokat is adnak fel nekik. Itthon minimum másfél óra még.
2021. jan. 11. 20:38
3/8 anonim válasza:
Nálunk általában azért, mert a lányom napköziben eldumálja a házi írásra fordítandó időt, és ezért itthon kell befejeznie.
2021. jan. 13. 09:11
4/8 anonim válasza:
Nálunk meg se lehet szólalni napköziben leckeírásnál. Még mosdóba se engedik ki olyankor őket, mégis mindig maradt lecke. Sőt, elsőben-másodikban szorgalmi feladatot is kaptak, amit nem szabadott a napköziben megcsinálni. Igazi idióták. Meg is utálta a gyerek.
Nyárra két füzetnyi leckét adott fel nekik. Másodikos gyereknek.
2021. jan. 13. 09:25
5/8 anonim válasza:
Jellemzően akkor hoz haza leckét, ha elszórakozza a délutáni tanulást, vagy makacsul nem hajlandó bent megcsinálni. Esteleg a tanítónéni más programot szervez a tanulás idejére (előfordul, hogy korcsolyázni, játszóterezni, jó időben fagyizni viszi inkább őket -bár ilyenkor figyel arra is, hogy ne adjon fel délelőtt írásbelit).
Most negyedikes, ebben a félévben egy kezemen meg tudom számolni, hányszor hozott haza írásbeli leckét.
2021. jan. 13. 11:49
6/8 anonim válasza:
Én ezt nem értem. Lehet hogy 10 éve volt, hogy alsós napközis voltam, de ha nem volt éppen tömegsport, vagy más szakkör, akkor addig nem mehettünk ki az udvarra, vagy haza sem, ha nem mutattuk meg hogy kész volt e házi feladat. De így volt ez később felsőben tanuló szobán is. Csak akkor mehettünk haza kész házi feladat nélkül, ha jött értünk valamelyik szülő.
2021. jan. 15. 11:12
7/8 anonim válasza:
#1 vagyok, nálunk 4ig van napközi, de csak 3kor kezdhetnek neki a házinak, addig játszanak, így aki 1 óra alatt nem végez annak otthon kell befejezni
2021. jan. 15. 11:26
8/8 anonim válasza:
Utolsóhoz hasonlóan, nálunk is 15-ig van tanítás - 15-16 óráig leckeírás, de ez se teljesen egy óra, mert valamikor uzsonnáznak is. Játszani már nem is játszanak, arra nincs idő. És utána még itthon folytathatja a gyerek a leckeírást. Nagyon rossz ez a rendszer.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!