Hány éves korban kezdett a gyereketek egyedül járni az iskolába meg haza? Illetve hány éves kortól mertétek pár órára egyedül otthon hagyni?
Hogy hányan nem tudják értelmezni a kérdést... nem azt kérdezte, hogy te mikor jártál haza 18-30+ éve, hanem a gyereked! Kicsit más a világ...
Egyébként felsőtől.
Még nem jár egyedül suliba 4-es fiam, sajnos nincs busz, 3 km-re van a suli.
Viszont 7 éves korától kezdtük fél órára egyedül hagyni, ma már akár 4-5 órára is volt példa. Több osztálytársa tavaly az online oktatás alatt egész nap egyedül voltak.
2.osztályos korától ő már egyedül akart menni, de mindig akkor kellett boltba mennem, így első félévben még kísértem, mondván, "áh, anya úgyis megy a boltba". 😂
Aztán elengedtem egyedül.
Mostmár 5.-es a lányom, értelemszerűen nem kísérgetem. Van, hogy párom viszi reggel kocsival, ha épp akkor indul dolgozni, de egyébként egy közepes létszámú faluban élünk.
Olyan már 9 éves korában is volt, hogy nem volt kedve velünk jönni bevásárolni, itthon maradt.
Ez gyerekfüggő, településfüggő.
10 éves fiam 4. Osztályos 8 évesem 2.osztályos. Év eleje óta járhatnak közösen haza.
Az iskola 10 perc gyalog, csapatban jönnek több kisgyerek egyszerre. Több helyen át kell menni az úton.
Nagy átlagban nálunk kb 3.osztálytól engedték az önálló közlekedést, de aki nagyon közel lakik korábban is mehetett egyedül. Másodikasom osztályában rajtunk kívül még egy gyerek hazajárós, ő is a testvérével közlekedhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!