Jelenleg hagytak bármilyen lehetőséget arra, hogy a gyereknek ne kelljen bejárni egy iskolába (sőt már óvodába)?
4. szülinapig lehet felmentèst kèrni.
Lehet külföldre költözni. Nekünk ez az egyik legnagyobb èrv, ami miatt nem költözünk soha vissza Magyarorszàgra.
Lehet iskolát alapítani, és akkor ott lehet olyan tanrend, amilyet akarsz, lehet napi 2 óra csak.
Gondolom, oviba is lehet napi pár órára vinni csak.
Az alternatív iskolàk tantervèt is szigorù keretek közè szorìtottàk màr sajnos. Waldorfok sokat vesztettek a lènyegükből, Montessorik azt hiszem jobban àllnak. Budapest school nem tudom hogyan àll.
Nagy nehezen , de lehet, hogy tènyleg a sulialapìtàs a megoldas.
Mondjuk Hollandiában 4 evésen kezdik az iskolát és nincs olyan, hogy te most nem akarod vinni, mert nincs kedved. Olyan büntetést sóznak ki rad, hogy egy ideig kenyéren és vizen élhetsz.
Magyarorszagon az óvodában napi 4 óra a kötelező, ergo beviszed szépen reggel 8ra a gyereke, ebéd után még elhozod.
6: Nekem ezzel az a problémám, hogy nincs az az isten, hogy hajlandó egyek felkeni reggel 7-kor.
Csak délutánra lennék hajlandó bevinni.
Egész óvodás és iskolás éveim alatt kialvatlan voltam, legédesebb álmomból vertek fel reggel 7-kor!
Felnőtt vagyok, mire 15 év alatt be tudtam pótolni az elmaradt alvásokat.
Nem vagyok hajlandó (és képes sem) további egészségkárosodásokat elszenvedni.
8!
Ezzel az az egyetlen mákszemnyi probléma van, hogy a kötelező "tanorak" vagy óvodai foglalkozások reggel vannak.
Nem, nem egy nyafogó kislányhoz igazítják a tanmenetet, hanem normális emberekhez. 7 óra nem hajnal, feküdj le korábban, ha nem tudsz normális időben felkelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!