Gyermeked tanítója, tanárai annyi figyelemmel fordulnak gyermeked felé amennyit te is elvársz, ideálisnak tartasz?
Szerintem ez nincs így rendjén. Ha a szülő kérdez, akkor igenis álljon veled szóba. Kérj fogadóórát.
A fiam első iskolájában nagy gázok voltak. Tudtam, hogy a gyerek nem könnyű eset, volt is sni-kódja, és én tényleg mindenben igyekeztem együttműködni a tanárokkal. Reggel, amikor vittem, kérdezgettem, mi volt, de nem igazán tudtunk beszélni, mert a többi szülő is jött, és nem várt a sorára, szinte félrelökött, hogy az ő tökéletes gyerekéről faggassa a tanárt. Délután, amikor mentem érte, már nem volt ott az ő tanára. Első félévben a szülői után szintén nem tudtam senkivel beszélni, hosszú sorokban álltak a szülők a tanárnál, hogy jaj, Pistike allergiás, ugye nem tüsszög sokat, és hasonlók. Ahhoz képest, hogy az van a Ped. Programjukban, hogy a gyógypedagógus, az ofő és a szülők leülnek átbeszélni az sni-s gyerek fejlesztési tervét, hát, ilyen nem történt. Szerintem azt sem tudta az ofő, hogy milyen problémákkal küzd a gyerek.
Fogadóóra fejenként 10 perc volt október elején. 20 percet maradtam, majd meglincselt a többi szülő. Aztán amikor november környékén gond lett, szintén senki nem állt velem szóba, annyit mondott a nő a folyosón, hogy a gyerek lusta, és nem akar tanulni, de majd ők megnevelik. Beírtam az ellenőrzőbe, hogy fogadóórát szeretnék, semmi. Aztán januárban az igazgatónő hívott, hogy menjek be. Na, ott várt a kerekasztal. 10 tanár, gyógypedagógus, diri, amit akartok. Mondom, remek, azért ezt a beszélgetést én azt hittem szeptember elején fogjuk lezavarni. A lényeg az, hogy én voltam a világon a legsz...abb anya, aki a Sátánt hozta a világra, és nekik erre nincs kedvük, és vigyem el az iskolából. A lényeg az, hogy még fél évig küzdöttem velük, aztán eljöttünk. A mostani suli egy falusi suli, 2 évig minden nap, amikor mentem érte megkérdeztem, hogy mi volt a gyerekkel. A tanárok idegeire mentem, tudom, de én azt gondolom, hogy egy magatartászavaros gyereknél mindent meg kéne beszélnünk, és nem akkor szólni, amikor már eldöntötték, hogy ki akarják rúgni a gyereket. Sajnos a nagyvárosi iskolákban ez megy, reggel beadod, nem mehetsz be, délután kilökik a gyereket, nem mehetsz be. Egyébként meg hagyd békén a tanárokat, mert nem érnek rá. (Ez sajnos a vírus előtt is így volt.)
Jobb inkább falun.
Sajnos az is igaz, amit fent írt egy kedves tanítónő, hogy nem fogja őket érdekelni, ha a gyerek 3-ast kap. Max. ha bukdácsol, akkor fognak szólni.
Pedig szerintem az alsós anyag nem annyira nehéz, hogy 4,5-re meg ne tudja csinálni a gyerek, ha 3-as, akkor ott már gond van. Vagy ő nem tud tanítani, vagy a gyermek valamiért nem tud koncentrálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!