Kaptatok már bármi értesítést,tájékoztatást az iskolából? Gondolok itt a koronavírus miatti megelőző intézkedésekre, változtatásokra. Ha igen érdekel az is, hogy oldják meg nálatok. Mi még semmit, kicsit érdekes így pár nappal sulikezdés előtt..
Köszönöm a válaszokat, jó látni, hogy van ahol intézkednek.
Lehet, hogy nem fog ez sem sokat érni, de megteszik, amit csak tudnak.
A legrosszabb a bizonytalanság.
A mi iskolánkból semmi információt nem kaptunk ma sem, a szokásos kiírás szerepel az iskola honlapján - kedden évnyitó, ünneplőben. Ilyenkor az osztályfőnöktől már szoktunk kapni a normál menetrendben is pár szót,email vagy facebook csoportban, most az sem.
Szerintem is jobb lenne az online oktatás, legalább területenként, ahol sok a fertőzött, ne legyünk már kísérleti nyulak. Vagy, aki nem akarja vinni,lenne lehetősége otthonról tanulni, bár úgyis az lesz az első nátha után.
16.vagyok
Mikor megláttam az oktatási protokollt, első kérdésem az volt hogy ezt ki írta? Mert az tuti nem járt mostanában iskolába 🙈🤣
A sokk után agyalás / kattogás, mi legyen hogy legyen stb.
Úgy éreztük magunkat mint valami rendezvényszervezők.
Nálunk az a szerencse hogy nagy termek vannak, és 20 fős osztályok. (az épület előtte egy középiskola volt ahol 30-40 fős osztályok voltak)
Viszont nagyon sok iskola egyszerűen nem tudja megoldani. A volt gimimbe egyik héten online oktatás lesz, másik héten tantermi oktatás. Évnyitó 3 részre bontva stb.
Szerintem a legjobb az lenne, ha minden iskola maga döntene erről, hogyan kezdené meg a tanítást.
Kaptam, de nem örülök. Összevonják a két második osztályt gyerekszám csökenés miatt, ami azért nonszensz, mert pont arról szól minden, hogy amelyik suli meg tudja oldani, az kisebb osztálylétszámmal tanítson. Itt lenne rá mód, de a tankerület összevonatta őket, így lesznek 28-an.
Emellett a szabály az lesz, hogy a szülők nem léphetnek az épületbe, csak papírtörlő használható, törölközőt már nem lehet bevinni. Kb eddig ennyi.
Estére megkaptuk mi is a tájékoztatót.
Valóban meg lesz tartva az évnyitó, minden évfolyamon, holott ezt pont nem javasolják. Jóidőben udvaron, rossz időben a tornateremben. Szülők csak az elsősökkel mehetnek be.
A legérdekesebb, hogy már az első napon összevont napközit tartanak azoknak a gyerekeknek, akik nem tudnak ebéd után hazamenni. Remélem ilyen nem lesz, mert ez is szembemegy az előírásokkal. A maszk alsósoknak ajánlott, felsősöknek kötelező a tantermen kívül. Ennyi derült ki, a többiről majd a gyerekeket tájékoztatják első napon. Nem lettem sokkal nyugodtabb.
Lányom 7.-es lesz, évnyitó a hangosbemondón keresztül lesz 1-jén, aznap kapják meg a tankönyveket is. Kézfertőtlenítés lesz a bejáratnál, maszk nem kell. A szülők nem jöhetnek be az iskolába egyáltalán, előre megbeszélt időpont szerint engedik ki a gyerekeket az iskola elé. Fokozottan fognak takarítani, bár nem tudom hogy, mert eddig is kevés volt a takarítónő, most látom, hogy hirdetnek. Más infó nincs.
A fiam 4-es lesz, másik iskola. Évnyitó a szabadban 1-jén, könyveket már a héten megkaptuk. Maszk nem kell, szülő nem mehet be az iskolába, első nap kivételesen megengedik, hogy egy szülő bekísérje a gyereket a sokk pakk miatt. Szülőnek kell maszk, gyereknek nem.
Mást itt sem mondtak.
:-( Megértelek. Valószínű nem lesz sokáig ez. Az egyetemeket kezdik zárni, tavasszal is így volt. Ilyen feltételekkel se fogják tudni megállítani a vírust, akkor meg minek szenvedjenek a gyerekek. A maszkot vajon, hogy fogják higiénikusan tárolni a szünetek között? Én jobban örülnék, ha távoktatás lenne. Az igazgató nálunk erőlteti a közös évnyitót, a pedagógusok is félnek.
Állítólag készülnek a távoktatásra, minden gyerek kap majd email címet és azzal kell regisztrálniuk a classroomba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!