Kaptatok már bármi értesítést,tájékoztatást az iskolából? Gondolok itt a koronavírus miatti megelőző intézkedésekre, változtatásokra. Ha igen érdekel az is, hogy oldják meg nálatok. Mi még semmit, kicsit érdekes így pár nappal sulikezdés előtt..
Kedden kezdenek.
Szülő nem mehet be sem reggel, sem délután.
Maszk viselése önkéntes, ha a szülő kéri, felrakatják a gyerekével.
A betegség, elkülönítés, értesítés, stb a kiadott protokoll szerint.
Eddig ennyit tudunk.
Én tanárként szólok hozzá ha nem probléma 😊
Mikor az oktatási protokollt megkaptuk, már kb.2 nap múlva szóltunk a szülőknek.
Mivel mi általános iskola + gimnázium + kollégium vagyunk, az iskolások egy épületben így fokozottan odafigyelünk a szabályokra.
-mindenhol kézfertőtlenítő, kb.2 méterenkémt kihelyezve
-beteg diák / dolgozó egyáltalán nem jöhet be, a "nem akarok hiányozni" indokot sem fogatjuk el
-ha összevont órák vannak (több osztály) akkor a maszk kötelező, szünetben is (diáknak, dolgozónak is) tesi órán nem kell, mert a tornaterem és az udvar is elég nagy, hogy tudjuk tartani a távolságot
-iskola előtt csoportulás nincs, szülők is a 1,5 méter távolsággal várakoznak
-minden óra után a hetes fertőtlenít (alsósoknak természetesen a tanárok segítenek)
-minden nap aki belép az iskolába, kollégiumba hőmérés történik
-óra közben a takarítók mosdókat, kilincseket fertőtlenítik
-óra közben a termekben ha az időjárás, forgalom engedi ablakot ki kell nyitni, viszont tilos huzatot csinálni
-ebédlő nálunk fel van matricázva 1,5 méterenként, és csak minden 2.székre ülhet diák / dolgozó
-ebédnél a konyhás adja a tálcát, szalvétát, evőeszközt, hogy ne legyen semmi összefogdosva
-ebédlőasztalt minden étkezés után fertőtlenítjük
-kollégiumnál minden vasárnap, mikor visszaérkeznek a diákok, kérdőívet töltenek ki
--minden nap kikérdezzük a diákokat az állapotukról
--tanulószobán minden 2.széken ülhet diák
--ha a tanár bemegy a szobába szájmaszk kötelező
Évnyitóval kapcsolatban sokat beszélgettünk, végül szerda délelőtt értesítettük a szülőket.
-udvaron fogjuk tartani 10-től, hogy aki a tömegközlekedéssel jön, ne a 7-8 órási forgalomba jöjjön
-csak az alsósokat kisérheti a szülő (max.1 fő), felsősöknek, gimiseknek egyedül kell érkezniük
-szájmaszk kötelező
-ünnepség után a szülők már nem mehetnek be a termekbe
Mivel én is és anyu is elkapta, illetve egy kollégám édesanyja elhunyt a vírus miatt, így tudjuk hogy ez nem játék. Nagyon oda kell figyelni mindenre.
Szerintem tökjó amiket a 16-os írt, feltéve ha be is tartják. Ennél többet nem tudnak tenni egy iskolában szerintem, de mégis jobb annál, mintha semmit nem próbálnának meg tenni!
NÁlunk tegnap volt szülői (kis teremben 30 szülő), a végére max 5 szülőn volt maszk már csak, szóval az intézkedéseket sajnos a legtöbben nem tartják be!
16.vagyok
Legszivesebben online inditanánk a tanévet, de az iskolának nincs beleszólása ebbe.
Az Operatív Törzs és az Oktatási Hivatal dönt.
Kedves #16/19! Csak egy kérdés: nem röhögtél fel hangosan néhol, amikor először olvastad a kiadott protokollt?
Én "csak" szülő vagyok, de oda-vissza elolvastam többször is, és kb csak annyit látok benne, hogy ezzel áttolják az iskolákra a felelősséget, bmi is történjen ezek után.
Hogy fog az asztma miatt köhögő gyerekem suliba járni?
És ha az őszi megfázás a pedagógus kart is érinti, akkor kényszerszünet mindenkinek, mert hogy a tanár sem mehet be betegen ugyebár, de akkor ki fog órát tartani?
Járványügyi intézkedés, hogy pakoljuk ki a szekrényt a teremből, ha nem kell? Meg menjenek nagyobb terembe? Mert olyan hülyék a pedagógusok, hogy bár eddig is volt nagyobb terem, szeretik a sok gyereket kicsi helyre összezárni...
Nonszensz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!