Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Füzet bekötése bújtatós...

Füzet bekötése bújtatós füzetborító helyett nejlonnal?

Figyelt kérdés
Vannak olyan füzetborítók, ahol egy mintás A/4-es laphoz adnak egy bújtatós nejlon borítót. Én ezt nem tartom annyira stabilnak, könnyen kijön belőle a füzet, ezért a nejlonborító helyett én rendesen bekötném a füzetet nejlonnal (van külön tekercsben, amiből vágni kell). Beköthetném simán is nejlonnal, de mivel a mintás betétlap tetszik, ezért azt rátenném a füzetre, és úgy tenném rá a nejlont. Kérdésem, hogy a mintás lapot ilyenkor kell valamivel rögzíteni a füzeten, vagy elég, ha csak a nejlonborítást celluxszal rögzítem?

2020. júl. 20. 21:01
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:
Ja, te úgy értetted eredetileg, hogy az olcsó borítónál, ami nektek volt, a nejlon és a papírlap is nagyobb volt, mint a füzet, és mindkettőt egyszerre hajtottad rá belül, és ragasztottad le celluxszal? Bocsi, hogy ennyit kérdezek :)
2021. márc. 14. 17:47
 22/32 anonim ***** válasza:
Igen, pont úgy
2021. márc. 14. 20:31
 23/32 A kérdező kommentje:
Értem, viszont amit írtam, az is jó lehet? Szóval a mintás lapot (ami méretben passzol) rárakom a füzetre, a hozzá kapott nejlonborítót nem használom fel, hanem helyette egy tekercsből vágok le hozzá nejlont, azzal kötöm be a füzetet. Belül ugye cellux a füzetre, de a füzeten nem rögzítem a mintás lapot ragasztóval. Így is jó?
2021. márc. 14. 21:45
 24/32 anonim ***** válasza:

Azért 4 sarokban egy kis ragasztót tennék alá, mert különben szerintem vért izzad vele az ember, hogy ne mozduljon el a helyéről. Ha már becsomagoltad a füzetet, nem gáz, de amíg ide-oda forgatod, ragasztod, addig igen.

Amúgy nem teljesen értem, milyen "tekercs" nejlon, amit használnál? Szerintem nem éri meg ezt a kínlódást. Lehet kapni jó és tényleg masszív füzetborítókat, van, amit 3 éve használunk.

2021. márc. 15. 13:17
 25/32 A kérdező kommentje:
Jogos, de azok a bújtatós borítók főleg csak a sarkokban védik a füzetet, de ha nejlont méretre vágok, és úgy kötöm be, akkor teljesen védve lesz mindenhol. Illetve én nem szívesen tenném a következő évben egy másik füzetre a már használt borítót, hadd legyen mindegyik bekötve, a régiek is :)
2021. márc. 15. 14:34
 26/32 anonim ***** válasza:

Nem túl környzettudatos elgondolás ;)

De egyébként nem csak a sarkokban véd, teljesen jó, sőt, mivel ez viszonylag vastag/merev műanyag, így jobb tartást ad a füzetnek, sokkal kevésbé sérülékeny.

2021. márc. 15. 19:50
 27/32 A kérdező kommentje:

Hát lehet :) de van, hogy elő kell venni egy régebbi füzetet. Én jobban szeretem, ha mindegyik be van kötve. Majd megnézem azért ezt a fajtát.

De amit már írtam, hogy ha vennék csomagolópapírt, és azzal kötném be a füzetet, majd arra tekercses nejlonból vágnék méretre, akkor nem gáz pl. írás szempontjából, ha duplán lesz ragasztás belül (csomagolópapír + nejlon)?

Tudom, lehetne venni alapból mintás füzetet, és csak nejlonnal bekötni, de az a füzet sokkal drágább, mint a sima.

2021. márc. 15. 20:15
 28/32 anonim ***** válasza:

Még mindig nem teljesen értem, mit értesz a tekercses nejlon alatt.

Van, aminek a szélén van ragasztócsík, mivel ezt csak a borító belsejére ragasztod, így a papír, amit beleteszel mozogni fog, tehát kötés előtt azt is rögzíteni kell. Amit tekercsben árulnak, az meg ragasztós fólia, vagyis a teljes felületre ragasztod, vagyis a te elgondolásod alapján a színes papírra, amit a füzetre tennél... de akkor meg a füzetre nem, így tartani csak ott tart, ahol ráhajtod a füzet borítójára.

Ennél akkor ezerszer jobb megoldás, ha veszel sima csomagolópapírt, ami a gyereknek is tetszik, és hagyományos módon becsomagolod a füzetet, majd simán ráhúzod a védőborítót. Dupla védelem, mindkettő jól tart.

Bár nálunk pl elsőben direkt kérték, hogy SEMMI ne legyen csomagolva, mert nincs arra kapacitás, hogy minden gyereknek külön mondják, figyeljék, hogy Gizike a csillámpónisat vegye elő, Józsika a verdásat, Laci a mickey egereset, Lili pedig a kockásat... sokkal egyszerűbb simán a kockás matekfüzetet kérni, mint ahogy könyveknél is az egeres, répás, ceruzás, stb könyvet ar edereti borítónak megfelelően.

2021. márc. 15. 20:32
 29/32 A kérdező kommentje:

Tekercses nejlon alatt azt értem, ami normál nejlon, de az lehet valóban, hogy nem csak tekercsben árulják, de mindenesetre nincs rajta semmilyen ragasztócsík, nem is ragasztós fólia. Olyan jellegű, mint a csomagolópapír, csak nem papír anyagú, hanem nejlon. Több méter hosszú, és méretre kell vágni. Ezzel önmagában is be lehet kötni a füzetet, de én úgy kötném be, miután a mintás csomagolópapírral már be van kötve. Így ezt a nejlont is rögzíteni kell belül celluxszal, ahogyan a csomagolópapírt is.

Amúgy a saját füzeteimről van szó, én nem anyuka vagyok :)

2021. márc. 15. 21:11
 30/32 A kérdező kommentje:
Vagy még a lefűzős tasakot használom ilyen célra nejlon helyett, a széle levágása után - ez sem környezetbarát, de pont méret.
2021. márc. 15. 21:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!