Füzet bekötése bújtatós füzetborító helyett nejlonnal?
Azért 4 sarokban egy kis ragasztót tennék alá, mert különben szerintem vért izzad vele az ember, hogy ne mozduljon el a helyéről. Ha már becsomagoltad a füzetet, nem gáz, de amíg ide-oda forgatod, ragasztod, addig igen.
Amúgy nem teljesen értem, milyen "tekercs" nejlon, amit használnál? Szerintem nem éri meg ezt a kínlódást. Lehet kapni jó és tényleg masszív füzetborítókat, van, amit 3 éve használunk.
Nem túl környzettudatos elgondolás ;)
De egyébként nem csak a sarkokban véd, teljesen jó, sőt, mivel ez viszonylag vastag/merev műanyag, így jobb tartást ad a füzetnek, sokkal kevésbé sérülékeny.
Hát lehet :) de van, hogy elő kell venni egy régebbi füzetet. Én jobban szeretem, ha mindegyik be van kötve. Majd megnézem azért ezt a fajtát.
De amit már írtam, hogy ha vennék csomagolópapírt, és azzal kötném be a füzetet, majd arra tekercses nejlonból vágnék méretre, akkor nem gáz pl. írás szempontjából, ha duplán lesz ragasztás belül (csomagolópapír + nejlon)?
Tudom, lehetne venni alapból mintás füzetet, és csak nejlonnal bekötni, de az a füzet sokkal drágább, mint a sima.
Még mindig nem teljesen értem, mit értesz a tekercses nejlon alatt.
Van, aminek a szélén van ragasztócsík, mivel ezt csak a borító belsejére ragasztod, így a papír, amit beleteszel mozogni fog, tehát kötés előtt azt is rögzíteni kell. Amit tekercsben árulnak, az meg ragasztós fólia, vagyis a teljes felületre ragasztod, vagyis a te elgondolásod alapján a színes papírra, amit a füzetre tennél... de akkor meg a füzetre nem, így tartani csak ott tart, ahol ráhajtod a füzet borítójára.
Ennél akkor ezerszer jobb megoldás, ha veszel sima csomagolópapírt, ami a gyereknek is tetszik, és hagyományos módon becsomagolod a füzetet, majd simán ráhúzod a védőborítót. Dupla védelem, mindkettő jól tart.
Bár nálunk pl elsőben direkt kérték, hogy SEMMI ne legyen csomagolva, mert nincs arra kapacitás, hogy minden gyereknek külön mondják, figyeljék, hogy Gizike a csillámpónisat vegye elő, Józsika a verdásat, Laci a mickey egereset, Lili pedig a kockásat... sokkal egyszerűbb simán a kockás matekfüzetet kérni, mint ahogy könyveknél is az egeres, répás, ceruzás, stb könyvet ar edereti borítónak megfelelően.
Tekercses nejlon alatt azt értem, ami normál nejlon, de az lehet valóban, hogy nem csak tekercsben árulják, de mindenesetre nincs rajta semmilyen ragasztócsík, nem is ragasztós fólia. Olyan jellegű, mint a csomagolópapír, csak nem papír anyagú, hanem nejlon. Több méter hosszú, és méretre kell vágni. Ezzel önmagában is be lehet kötni a füzetet, de én úgy kötném be, miután a mintás csomagolópapírral már be van kötve. Így ezt a nejlont is rögzíteni kell belül celluxszal, ahogyan a csomagolópapírt is.
Amúgy a saját füzeteimről van szó, én nem anyuka vagyok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!