Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Füzet bekötése bújtatós...

Füzet bekötése bújtatós füzetborító helyett nejlonnal?

Figyelt kérdés
Vannak olyan füzetborítók, ahol egy mintás A/4-es laphoz adnak egy bújtatós nejlon borítót. Én ezt nem tartom annyira stabilnak, könnyen kijön belőle a füzet, ezért a nejlonborító helyett én rendesen bekötném a füzetet nejlonnal (van külön tekercsben, amiből vágni kell). Beköthetném simán is nejlonnal, de mivel a mintás betétlap tetszik, ezért azt rátenném a füzetre, és úgy tenném rá a nejlont. Kérdésem, hogy a mintás lapot ilyenkor kell valamivel rögzíteni a füzeten, vagy elég, ha csak a nejlonborítást celluxszal rögzítem?

2020. júl. 20. 21:01
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
Lehet hogy az is jó , de én tartanék attól hogy az egy idő után kiszárad és elválik, azért a kétoldalú ragasztóból vannak nagyon erősek. Bár őszintén talán gyermekkoromban használtam stiftet utoljára, lehet azóta változott a tartóssága.
2020. júl. 20. 21:55
 12/32 A kérdező kommentje:
Lehet, jobban járok, ha veszek egy szép csomagolópapírt, amit belül tudok rögzíteni, csak pont azt szerettem volna, hogy minden füzet különböző mintájú legyen.
2020. júl. 20. 21:57
 13/32 anonim ***** válasza:
Nekünk a füzeteknél az jött be, hogy vastagabb borítójú füzetet vettem, különféle mintásat és arra húztam, vagy ragasztottam rá a nejlont. Ezekből a "csodálatos természet" fajtájú füzeteket, de nem ennyiért, hanem talán a Müllerben valami jó akcióban. [link] A gyerek választotta, neki kell, hogy tetszen.
2020. júl. 20. 23:07
 14/32 anonim ***** válasza:
lehet kapni rendes, vastag átlátszó füzetborítót. Ezek az olcsók valóban nem érnek sokat (én szorosra ráhajtottam a szélét és celluxszal leragasztottam, de a normál borítók (tecsóban vettem) már 2 tanévet bírtak, most is talán csak 2 megy a kukába. Olcsóbb volt a 10 db, mint a ragasztós nylon borító.
2020. júl. 22. 21:51
 15/32 anonim ***** válasza:
Az átlátszó borítón túl pedig a lidl-ben vettem ta avyl a füzeteket (nagyon jó áron szokott lenni) és nagyon szép mintásak voltak, tudtam annyi különbözőt venni, amennyi kellett a gyereknek. Vagyis 1 db vonalasra kellett még plusz papírborító a könnyebb megkülönböztethetőségért meg a tájékoztató füzetre, csak hogy az is mintás legyen.
2020. júl. 22. 21:54
 16/32 anonim ***** válasza:
Én a bujtatóst rögzítem celluxszal két ponton. Így egyszerűbb. Csak azokat a könyveket kötöm be, amik nem szabvány méretűek, de utálom csinálni.
2020. júl. 22. 22:25
 17/32 A kérdező kommentje:

Most látom, hogy nem is reagáltam, köszönöm a válaszokat!

14.: írtad, hogy az olcsó borító szélét ráhajtottad a füzetre belül, és leragasztottad celluxszal. Ilyenkor kell a mintás lapot (ha ilyet is szeretnék a nejlonon kívül) a füzeten rögzíteni, vagy anélkül is a helyén marad a lap?

2021. márc. 14. 16:56
 18/32 A kérdező kommentje:
Illetve ha úgy csinálom, mint a 4. írta, azaz először tekercses csomagolópapírral kötöm be, majd arra tekercses nejlon (nem ragasztócsíkos), akkor ugye nem néz ki hülyén, ha duplán lesz belül cellux? Mert akkor nem csak a csomagolópapírt, hanem a nejlont is rögzítem belül celluxszal.
2021. márc. 14. 17:03
 19/32 anonim ***** válasza:
A lap pont akkora, mint a nejlon. Így nem rögzítettem külön semmivel, hiszen abban elmozdulni nem tudott. Igazából a normál, vastag fóliás borítóba is volt, hogy beleraktam, akkor le kellett vágni a széléből, mert ez a fajta borító PONT akkora, mint a füzet, lényegében majdnem rászorul. Míg az olcsó vacakok sokszor 1 centivel is nagyobbak a normál A5ös füzeteknél.
2021. márc. 14. 17:08
 20/32 A kérdező kommentje:

Nekem van olyan borítóm, hogy a mintás lap pont akkora, mint a füzet, és a hozzá adott nejlon nagyobb picivel. Erre gondoltam, amikor kérdeztem a rögzítést. Akkor ehhez nem kell ragasztó kívül a mintás lap és a füzet között, hanem elég, ha ráteszem a papírlapot a füzetre, utána a nejlon széleit ráhajtom a füzetre, és celluxszal rögzítem belül?

Illetve ha kicsinek érzem ezt a nejlonborítót, akkor helyette használnám a normál tekercses nejlont, amit szintén celluxszal rögzítek belül, miután a papírlap már a füzeten van. Gondolom ekkor sem muszáj a lapot külön ragasztóval rögzíteni a füzeten.

2021. márc. 14. 17:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!