Kéttannyelvű és nemzetiségi iskola között mi a különbség?
2-es ezt honnan szedted?
Nemzetiségi iskola:
Kezdetektől van nyelvóra./már egyébként is gyakori)
A nyelvet az adott nyelven tanulják,
tehát nem hangzik el magyar szó, a tankönyvek is egynyelvűek.
Később, mint irodalomból, ugyanúgY van olvasó könyv és munkafüzet.
Más tárgyat nem tanulnak a nyelven
Nemzetiségi oviba és suliba is jártam
Nem mindegyik nemzetiségi iskola egyforma. Lehetőségük van választani, hogy milyen mintát akarnak követni, bizonyos fokú szabadsága van emiatt az iskoláknak.
Egy közös az összesben: nyilván annak éri meg oda járni, aki az adott nemzetiséghez tartozik, és szeretné elsajátítani a népének a hagyományait gyermekkorában.
(vagy a szülők/nagyszülők akarják emiatt oda küldeni a gyermeket)
Nem feltétlenül nyelviskolákról van szó.
#2 vagyok
Miért lettem lepontozva?
Nemzetiségi suliba járok, németül van a bioszon, kémián és a magyar nyelv és irodalmon kívül minden tantárgy (pl. Töri, matek, fizika stb.). Németül fogok érettségizni is. Német nemzetiségű tanárral vagyunk,nincsenek magyar szavak az órán.
Olyan ez, mintha Németországban járnék suliba.
Azért bőven nem olyan kedves #2-es, egyéb okok miatt. Németországban a 80-as években többet tudott egy átlagos középiskola is felszereltségben, mint manapság bármelyik (akár fizetős) Magyarországi iskola.
Sajnálom, hogy lepontoztak téged, nem mondasz butaságot pedig.
Inkább elég szubjektív a téma
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!