Mi a különbség egy nemzetiségi és egy kéttannyelvű
iskola között?
Szerintem a kéttannyelvűben egy idő után idegennyelven is vannak órák, a nemzetiségi suliban pedig csak idegennyelvi óra van, meg egy jóadag népismeret. Néptánc/törtenelem ilyesmi.
2017. okt. 12. 17:45
2/12 A kérdező kommentje:
Es miert nem irják sehol hogy pl nemet nemzetisegi suliban nemetul zajlik a tanitas es pl nemetul tudo ovisokat vesz csak fel?
Hol lehet ilyen infokat kapni?
Heti hány ora idegennyelv stb van?
Az altalános iskolák honlapja csak a farsangrol, szakkörökről szol,.. hát köszi.
Vagy van valamilyem kiadvány mint a fősulikrol?
Az én gyerekein német nemzetiségi iskolába jártak, járnak, nem volt egy tantárgyuk sem németül. Volt jó sok németóra, meg német népismeret.
Ha bizonytalan vagy, miért nem hívod fel az iskolát?
2017. okt. 12. 18:28
4/12 A kérdező kommentje:
Most kérdezzek meg iskolát arrol hogy egyáltalán mi a jelentése annak hogy nemzetisegi ill tannyelvu egy iskola..)
Egyáltalán egy tematika sincs sehol.ill még azt sem tudom miket kéne tudnom iskolaválasztásrol.
5/12 A kérdező kommentje:
Kérdés lett volna. Ilyennel hivjak fel iskolákat?
Lanyom kettannyelvube jar. Nemetul beszelnek nemetoran,tornaoran,es zeneoran (a tanarok full nemetek,nem is tudnak magyarul),valamint a biologiat leadjak nekik 30p alatt,es a hatramaradt 15 perc alatt atveszik ujra nemetul. Az iskolaunnepsegeken is vannak nemet musorok amit a gyerekek adnak elo. Namost ez Szabadkan van,Vajdasagban, De szerintem Mo.-n is hasonloan kell mukodnie!
2017. okt. 12. 21:29
Probaltad mar atolvasni az adott iskolak weboldalat? Lanyom sulijanak oldalan irnak errol: "A kétnyelvű tagozaton a tanulók a tantárgyak egy részét első osztálytól a negyedikig német nyelven hallgatják. Ez az előírt óraszámok 30%- át teszi ki. Hetente hat órát tanulnak a tanulók német nyelven, amely három óra német nyelvből, egy képzőművészeti nevelésbő, egy testnevelésből és egy óra zenekultúrából áll. A terv szerint a felső osztályokban a kétnyelvű oktatásban részesülő tanulók évi szinten 30%-ot (45%-ot) német nyelven tanulnak. Vagy itt az egesz ha erdekel:
[link] Ismetlem ez szerbia,de Magyarorszagon is hasonlo kell hogy legyen szerintem.
2017. okt. 12. 21:37
8/12 anonim válasza:
A nemzetiségi iskolában az adott nyelv kultúráját is megismerik . Pl. Németben tánc.
2017. okt. 13. 06:44
Igen, hívd fel az iskolát. A felnőtt emberek szoktak ilyet csinálni, ha nem tudnak valamit.
Sok iskolában van nyílt nap is, arra is érdemes elmenni
2017. okt. 13. 07:33
Igen hívd. Csak ne úgy tedd fel a kérdést.
Pl. kérdezd azt, hogy mely tárgyakat oktatják német nyelven?
2017. okt. 13. 10:11
Kapcsolódó kérdések: