Szülők! Mit szóltok ahhoz, hogy mjusban már biztosan nem lesz iskola?
21-es ez már kicsit más téma. De amit írsz, azért az így nem is igaz.
Nekem van ismerősöm, akinek autista a fia, és heti 10 órát jár be a suliba (járt), anyuka meg otthon tanította, és mindenkinek jó volt így, mert legalább normál általános iskoláról kapott bizonyítványt. Azt mondta, hogy nekik az új törvénnyel semmi sem változott.
Elvileg az lett volna a cél, hogy amikor az iskolaigazgató fű alatt hazaküldi a gyereket, ezt már ne tehesse meg. Ha a Szakértői Bizottság írja ki a magántanulóságot, az marad továbbra is. Az iskolaigazgatók meg továbbra is meg fogják találni a kiskapukat, hogy a problémás gyerekeket ne engedjék be a suliba.
Ahogy én tudom, a magántanuló csoportok sem szűntek meg. Bár én írtam ki erről vagy egy éve egy kérdést, de 0 válasz érkezett. Viszont úgy láttam a FB-on továbbra is hirdetik magukat, szóval szerintem él a dolog.
Hogy az eredeti kérdésre visszatérjek, nekem 2 gyerekem van, a tapasztalatom a következő:
-A gyerekek nem tanulnak egyedül, szülőre hárul.
-A tanárok két csoportba oszthatók: aki tudja, hogy semmi értelme a dolognak, és aki nem tudja.
-Aki tudja, nem is követeli a normális tananyagot, mivel felismerte, hogy a gyerek egyedül nem tanulja meg, a szülő meg nem ért hozzá, vagy nincs rá ideje, hogy megtanítsa.
-Amelyik tanár még erre nem jött rá, az követel ezerrel, de a gyerek csak szenved, nem tudja, nem csinálja, szóval ugyanúgy semmi értelme, mintha a tanár nem is követelne semmit.
A végeredmény ugyanaz, a gyerekek nem tudják ezt az anyagot. Alapvetően nem is akkora baj ez a legtöbb esetben , majd behozzák. Felsőben pl. nem gond, ha nem tanulja meg most a Toldit, attól még simán meg fogja tudni tanulni a következő éves anyagot. Ez alsóban nagyobb gond, pl. a fiam nem olvas semmit, szinte már el is felejtette, hogy kell. Na, meg a felsős matek, ahol minden egymásra épül, az nagy szívás lesz jövőre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!