Használtok tabletet otthon az iskolai feladatokhoz?
A kisfiam (3. osztályos) azt használ. Tulajdonképpen amire kell, tökéletes, classroomban kapják a feladatokat, ott tudja (tudta eddig) kezelni, netes feladatokról képernyőképet készít, füzetét fotózza, csatolja a feladatbeadáskor, szóval nagyon ügyes. A legtöbb netes oldal (okosdoboz, wordwall, redmenta -90%-ban ezeket használják) tökéletesen kezelhető rajta.
Az egyetlen hátránya az, hogy family link-es regisztrációja van, és mivel a tablet "csak az övé", így csak ő van rajta, mint felhasználó. Amióta intázményi classroom van, azóta a tabletről ez nem kezelhető, mert a felügyelet alatt álló fiók nem tud felhasználót váltani (mert ha tudna, akkor ugye adtunk a sz@rnak egy pofont a FL-kel). Ezt kiküszöbölve én küldöm neki át a feladatokat a saját gépére.
Illetve nagy hátrány, hogy a youtube videók nem lekjátszhatók -de ez nem a tablet hiányossága, hanem a FL-é.
Szóval a kérdés az is, hogy mekkora gyereknek kell.
Nálunk úgy működik a "rendszer", hogy megkapják, hogy melyik könyvből, munkafüzetből melyik feladatokat kell elvégezni, azt le kell fényképezni, el kell küldeni. Illetve vannak internetes feladatok, szerintem arra is tökéletes egy tablet, bár nem próbáltuk, számítógépet használunk. A testvéreméknél szintén ez a rendszer van, nekik csak tabletjük van. Úgyhogy szerintem teljesen jó.
Nyilván ha valami komolyabb feladat van, ami számítógépet igényel, nyilván oda nem jó. De általános iskolába szerintem még bőven jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!