Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Mit gondoltok a magántanulóság...

Mit gondoltok a magántanulóságról?

Figyelt kérdés

Mi a véleményetek, jó az egy gyereknek ha magántanuló akár általános akár középiskolában?

Sokszor azt veszem észre, hogy az iskolában csak elveszik a gyerekek kedvét a tanulástól.

Sok gyerek nem szeret olvasni, nem akar tudáshoz jutni, és ennek az oka a tanterv, az ahogyan a legtöbb tanár áll a gyerekekhez(tisztelet a kivételnek természetesen) és az h az iskolában csakis a lexikális tudás számít. Ki tud többet bemagolni rövidebb idő alatt.

Emellett nem jut idő a családdal lenni, a hobbikra és arra sem h kiélvezhessék a gyerekkort.

Erre megoldás lehet a magántanulói státuszra váltás. (Tudom így se kell kevesebbet tanulni, csak legtöbbször pl a készségtárgyakból nem kell vizsgázni, illetve saját időbeosztásban tanulhatnak)

Természetesen ez nem működik mindenkinél és mindenhol, illetve nem engedheti meg ezt magának mindenki...Tisztában vagyok vele..

De úgy gondolom, jó megoldás lehet, ha adottak a megfelelő életkörülmények, és mondjuk a szülők otthonról dolgoznak és tudnak a gyermekre figyelni, ha kell magántanárt tudnak fogadni, illetve más közösségbe is elviszik h barátkozhasson, kiélhesse a hobbiját.. Stb.

Mi a véleményetek erről?

Hány éves korától lenne magántanuló a gyermeketek?

Ha nem akarnátok h az legyen, miért nem?

2020. ápr. 18. 21:12
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
53%

Általában nem az lenne a magántanulósággal a cél, hogy ne kelljen tanulni, hanem az, hogy ne azt és ne úgy, amit az állami sulikban.

Általános panasz a magyar iskolarendszerre, hogy adatokat magoltatnak be a gyerekekkel, közben meg gondolkodni nem tanulnak meg. Erre pedig a hatalmas anyagmennyiség mellett a legjobb tanárnak sincs lehetősége.

Pl. emlékszem nálunk az volt az irodalomóra, hogy a tanár felolvasott egy 45 perces óra alatt 5 db verset, mondott mindegyikről 2-3 mondatot, leírtuk, bemagoltuk, következő órán felelés, visszamondtuk. Amikor meg dolgozat volt, a tanár csodálkozott, hogy senki nem tud önállóan verset elemezni.

Az lenne a cél, hogy gondolkodni tanuljanak meg a gyerekek, és ehhez a mostani módszerek nem jók. Viszont a tanárok keze meg van kötve, a mostani Kormánynak egyáltalán nem célja, hogy gondolkodó állampolgárokat neveljenek, csak bólogató jánosok kellenek. Viszont ha magántanuló vagy azzal sem oldasz meg semmit, mert vizsgázni ugyanúgy kell, ugyanabból a tananyagból. Ráadásul a tanárképzés is egy nagy k.aka ebben az országban, a legtöbb tanárnak nincsenek módszertani eszközei az alternatív tanításra.

Amúgy meg ki tanítaná a gyereket? Te? Vagy tanulócsoportba iratnád? Mert egyedül nem tudna tanulni. Egy szülő kötve hiszem, hogy meg tudja oldani, hacsak nem tanár és munkanélküli, mert ez teljes embert kíván. A tanulócsoportokban pedig ugyanolyan tanárok vannak, és ugyanazon tanterv szerint kell haladniuk.

Egyébként az én gyerekem sni-s, és már túl vagyunk egy iskolaváltáson.

Érdeklődtem tanulócsoport iránt is, és el lettem hajtva. Én elmondtam őszintén, hogy a gyerek milyen, és köszönték szépen, de nem kértek belőle.

Egyébként min. 50.000 FT/hónap egy ilyen tanulócsoport, és elméletileg csak tökéletes gyerekeket szeretnének vállalni. Na, már most a legtöbb gyerek, akit ide adnak, valami szempontból más, mint a többiek, és ezek szerint a tanulócsoportok erre nincsenek felkészülve. Ha nem mondtam volna meg, hogy gond van vele, simán felveszik, kiiratom a suliból, átiratom ide, aztán 2 hónap múlva kirakják, hogy nem tudják kezelni? Akkor mit csinálok, hol találok neki iskolát?

Azt is mérlegelni kell, hogy vissza tud-e menni a gyerek az állami oktatásba, ha valami gond van.

2020. ápr. 19. 15:36
 12/12 anonim válasza:
53%
Az eggyik ismerősöm gyerekei magántanulók és nagyon jó hatással van rájuk a magántanulóság de mellette tanuló csoportba is járnak ugyhogy én csak dícsérni tudom de persz ennek is megvannak a hátrányai . 👍💪
2020. máj. 26. 12:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!