Hova járassam iskolába a gyermekem?
Ezért kérdeztem, hogy bent volt-e a vizsgálaton? Hiszen a kérdező pont azt írta, hogy otthon nem tűnik szellemi fogyatékosnak, csak szétszórtnak.
Egyáltalán hogy jutottak el a vizsgálatra? Ovi küldte? Miért? Több infó kéne.
Ismerősön 6. osztályban vitte el kivizsgáltatni a gyerekét, mert gondok vannak matekból. 60-as Iq-t mértek neki. Normális, integrált iskolába jár. Eljutott 6. osztályig, igaz matekból 2. De 60-as IQ-val nem is járhatna ilyen suliba! Fel sem merült, hogy elviszik, marad. Igaz jár matektanárhoz, és kap segítséget matekból.
Én többször voltam bent ezeken a vizsgálatokon, és elnézést, de egyáltalán nem vagyok megelégedve az eredményekkel. Ha nem lenne most ez a vírus, azt mondanám nézesse meg maszekban más gyógypedagógusokkal is.
Minden tiszteletem a gyógypedagógusoké, de akkor is azt gondolom, hogy sok gyerek kerül be speciális iskolába, akinek nem ott lenne a helye.
Egyébként a Szakszolgálat melyik iskolát jelölte ki? Ha egyértelműen szellemi fogyatékos, akkor nem anyuka dönti el, hogy hova kerüljön a gyerek, hanem kiírják a speciális sulit. Ha ezt nem tették meg, akkor szerintem annyira nem egyértelmű a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!