Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Hova járassam iskolába a...

Hova járassam iskolába a gyermekem?

Figyelt kérdés
Fiú gyermekünk idén lesz tanköteles !A tavalyi Pedagógiai Szakszolgálati vizsgálatok alapján az F-70 , s kóddal illeték , amely ( enyhe értelmi fogyatékosságot ) - jelent ! Itthon viszont azt tapasztaljuk , hogy nem az a baj , hogy megtanulni nem képes dolgokat , hanem nem érdeklik a feladatok ! Sajnos a tanárok szerint ez az állapot , határeset az átlag és a Gyógypedagógiai általános iskola között ! Mi szülők nem szeretnénk , hogy a fiunk a Gyógypedagógiára járjon , viszont a szakemberek ezt javasolják ! Viszont a szüleim hallani sem akarnak róla és az ismerőseim , rokonaim is le beszélnének erről a döntésről és van egy tanárnő is köztük ! Így most tanácstalan vagyok , ezért ara kérném a tisztelt szülőket , tanárokat , vagy az ehhez hozzá értő szakembereket , akik olvassák a kérésemet , ha tudnak , legyenek olyan szívesek és adjanak tanácsokat ! Köszönöm !
2020. ápr. 10. 14:05
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Én vagyok a 4-es válaszoló. Csak azért írok megint, mert kicsit "elmászott" a téma. Az F70 nem beszédfejlődési zavar, nem tanulási zavar és nem viselkedési zavar. Ezekkel persze, hogy a jobb normál általános iskolák "megküzdenek". Az F70 saját, speciális tantervvel jár. Mindenből. (Felénk nem osztogatják csak úgy poénból, nálunk aki határeset, őt inkább negyedévente nyomonkövették, állandó jelentéseket írtunk róla, kijöttek az iskolába a bizottságból, stb.) Nem az a baj, hogy egy normál iskola vagy tanár nem elég jó hozzá, hanem egyszerűen nem biztosítja a törvény azokat a feltételeket, amikkel az ilyen gyerekek oktatását megoldhatnánk. A lehetőségét megadja, igen, csak éppen mást semmit.
2020. ápr. 12. 13:45
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Ezért kérdeztem, hogy bent volt-e a vizsgálaton? Hiszen a kérdező pont azt írta, hogy otthon nem tűnik szellemi fogyatékosnak, csak szétszórtnak.

Egyáltalán hogy jutottak el a vizsgálatra? Ovi küldte? Miért? Több infó kéne.

Ismerősön 6. osztályban vitte el kivizsgáltatni a gyerekét, mert gondok vannak matekból. 60-as Iq-t mértek neki. Normális, integrált iskolába jár. Eljutott 6. osztályig, igaz matekból 2. De 60-as IQ-val nem is járhatna ilyen suliba! Fel sem merült, hogy elviszik, marad. Igaz jár matektanárhoz, és kap segítséget matekból.

Én többször voltam bent ezeken a vizsgálatokon, és elnézést, de egyáltalán nem vagyok megelégedve az eredményekkel. Ha nem lenne most ez a vírus, azt mondanám nézesse meg maszekban más gyógypedagógusokkal is.

Minden tiszteletem a gyógypedagógusoké, de akkor is azt gondolom, hogy sok gyerek kerül be speciális iskolába, akinek nem ott lenne a helye.

Egyébként a Szakszolgálat melyik iskolát jelölte ki? Ha egyértelműen szellemi fogyatékos, akkor nem anyuka dönti el, hogy hova kerüljön a gyerek, hanem kiírják a speciális sulit. Ha ezt nem tették meg, akkor szerintem annyira nem egyértelmű a helyzet.

2020. ápr. 12. 22:32
 13/14 A kérdező kommentje:
Látom , sokan írtak itt a kérdésemre , amit mindenkinek köszönök még egyszer . Nagyon röviden : A normál iskolák , határozottan és az egyik pedig elég keményen , el utasította fiunkat ! Amelyik iskolák , körzetileg hozzánk tartoznak , azoknak nincsen engedélyük F-70 s gyermek felvételére ! A többi meg hallani sem akar F-70 s gyermekről . A speciális iskola igazgatója , felvette a kapcsolatot a Pedagógiai Szakszolgálattal , ahol állítása szerint , ki keresték fiunk dokumentjeit , majd azt mondták , hogy a mi fiunk csak is , speciális iskolában tanítható . Nos , amit el tudok mondani róla , őszintén : fiunk valóban nem úgy viselkedik , mint az átlag , kora beli gyermekek többsége . Max 10 - percig képes egy helyben ülni és a feladatára koncentrálni . Ha ennél többet várnak el tőle , akkor agresszív lesz és van mikor düh kitörésekkel jelentkezik . Vagy is a szakszolgálati vizsgálatok szerint , fiunk nehezen kezelhető , enyhe értelmi fogyatékossággal és beszéd nehézséggel rendelkező gyermek , aki integrált képzésben részesítendő . Szerettünk volna adni neki azért egy esélyt egy normál suliban , de még úgy sem egyeztek bele , hogy fogatunk volna mellé egy gyógypedagógus tanárt . Minden kaput , határozottan bezártak előttünk és nem maradt más , csak a speciális iskola ! Állítólag ott is tanulhatnak rendes szakmát , de annál többet nem ! Csak kérdés , hogy milyen szakmák közül választhat majd fiunk és mire megy majd vele ? És azért valljuk be , hogy később majd a pár keresésnél is nagy jelentősége lesz , vagy a párkapcsolatban , család szempontjában és az égész hátralevő életében , amit én már vagy megélek , vagy nem !
2020. ápr. 18. 02:30
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem maradhat még egy évet oviban?
2020. ápr. 18. 22:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!