Nincs iskola. Nemkell gyerektartás! Mit tehetnék?
Sziasztok!
Volt férjem amióta otthonsuli van,kijelentette hogy nemkell és nem is fog fizetni gyt-t,merthogy minek ha nem kell vinnem,nem kell kajacsekket fizetnem és egyebek. Szerinte ha otthon van alapból akkor nincs plusz költségem "rá"!
Tudom hogy most hiába kérvényeznék időpontot emiatt a bíróságra,ezzel a nem foglalkoznának.
Még mielőtt bárki nekem ugrana hogy a pénz után futok,nem. Minden ft amit ő adott (20e ft) az a sulira ment. Havi 6-7e ft kajacsekk+napi 3 szendvics !
Ezt a 20 ezret a bíróság ítélte meg?
Egyébként nem kell fenyegetni. Beszélj ügyvéddel, és pereld be! Attól, hogy vírus van, nem állt meg az élet. Viszont csak 6 hónapra visszamenőleg ítélnék meg gyerektartást.
A B verzió, hogy fogod a gyereket, és átveszed. Aztán megmondod, hogy innentől cseréltek, nevelje ő, elvégre az ő gyereke. Te meg két hét múlva jössz láthatásra. Se ruhát, se semmit ne vigyél.
C verzió, hogy egy szál szakadt, kinőtt ruhában küldöd láthatásra. Aztán felhívod, hogy belázasodtál, kórházban vagy karanténban, tehát kénytelen gondoskodni a gyerekről a következő hetekben. Ellenkező esetben kiskorú veszélyeztetése miatt ülni fog. Te majd jelentkezel, ha kiengednek, addig marad a telefon.
Igazából ott cseszted el, hogy egy ilyennek szültél gyereket, és biztos, hogy nem a válás után lett ilyen. De az is hiba volt, hogy 20 ezerbe beleegyeztél. Kizárt, hogy ez hivatalos lenne. Akkor az exed se merne így pattogni. Könnyebb is lenne letiltatni a béréből.
Így meg igazából többe kerül majd, mire behajtod rajta, mint amit kapni fogsz.
A gyerektartas nem sulira megy, hanem a gyerek aktualis szuksegleteire. Ha ezt nem erted meg, bankszamlakivonattal bizonyitom a penz hianyat a birosagon.
Es innentol ridegtartas, kiveve ha mondjuk skypeot egyeztettek v ha a gyerek keri h hivjatok fel. Gondolom most nem latogatja.
Ez a "minek szültem ilyennek" teljesen felesleges !
Nem részletezem válásunk okát.
Az összeget anno a bíró határozta meg miután kikérdezett hogy mennyit fizetek bölcsire stb ami vele kapcsolatos. Én is keveselltem. Az ügyvédem szóvá is tette ,de a bíró válasza az volt hogy ennyiből azért el lehet látni egy ilyen pici gyermeket.
Utána szerencsére visszatudtam menni dolgozni így nem volt lényeges a gyt összege.
2 évente lehet felülvizsgáltatni a gyt összegét. Ha akkor bölcsis volt, most pedig iskolás, akkor az bőven eltelt.
Ne legyél ennyire tehetetlen! Pont azért teheti ezt meg a gyerek apja, mert te hagyod magad. Kicsit állj már a sarkadra! Felnőtt, önálló nő vagy, aki egy gyerekért is felelős. Nem viselkedhetsz úgy, mint egy fogalmatlan 14 éves.
Nyugodtan keress ügyvédet, ilyenkor is tud fogadni, max maszkban beszélgettek, és nem fogtok kezet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!