Jogosan érzem úgy hogy egy gyerek semmi jót nem tanulhat egy állami iskolából?
Össze kerül mindenféle szedett vedett gyerekkel, akiktől csak a rosszat tanulja el, sajnos még most is rengeteg a múlt századból itt maradt frusztált poroszos tanár, akik csak teli nyomják a gyerekeket komplexussal. Ha nem tud 110%-os teljesíteni, akkor lealázzák a sárga földig hogy reménytelen hülye. stb...
Szóval úgy érzem hogy egy gyereknek sokkal előnyösebb ha messze elkerüli az állami iskolákat és valami alternatív utat találnak a szülők. De cáfoljatok meg hogy nincs igazam. (a kérdésemnek ez lenne a célja)
Én magángimiben tanítottam, el kell, hogy keserítselek.
Kb 20 éve volt, akkor 27.000 Ft volt a havi tandíj, és ebben nem volt étkezés. Most már úgy tudom 50.000 Ft felett van.
Nyilván tudod, hogy ennyi pénzt azért nem mindenki tud kifizetni, pláne, ha több gyerek is van. Ha meg a gyerek egyébként zseni, minek is fizetne a szülő, ha állami iskolában is megállja a helyét?
Tehát ahogy már előttem is írták, leginkább magatartászavaros, tanulási zavaros gyerekekkel volt tele. Akinek elég gazdagok és elég bolondok voltak a szülei ahhoz, hogy elhiggyék, hogy majd a pénzükért kitűnő tanuló lesz az a gyerekük, aki általános iskolában írni-olvasni alig tudott megtanulni.
A tanárok ugyanazokon az egyetemeken végeztek, mint az állami suliban tanítók, és ugyanazon bértábla szerint is kapják a fizetésüket. Ezt sajnos más magánsuliban is hallottam, sőt. Van olyan is, amelyik nyárra nem is köt szerződést, mert akkor nem akar munkabért fizetni.
Szóval összefoglalva
-A gyerekanyag nem jobb, mint az államiban
-A tanárok felkészültsége nem jobb, mint államiban
-A tanárok fizetése, ergo motiváltsága nem jobb, mint államiban
-Ha nem az állami tanterv szerint haladnak, akkor meg nem lehetnek akkreditált, állami bizonyítványt adó intézmények, szóval a tanterv is azonos.
Akkor mi a különbség? Elmondom, a marketingjük az nagyon jó.
Egy biztos, nem lesznek pl. mélyszegénységben élő gyerekek. Viszont a gazdag magatartászavaros gyerekek is tudnak igen ostobán, és egymással is gonoszan viselkedni.
A tanárokra jobban figyel a diri, tehát ha valamelyikre panasz van, akkor azzal lesz foglalkozva. De ahhoz az kell, hogy sokan panaszkodjanak rá.
Az egyes gyerekekre jobban figyelnek, de ha általánosban 3 tanuló, ott sem lesz jobb.
És lehet akármilyen jó az iskola, ha egy olyan osztályközösségbe kerül, ahol nem érzi jól magát, azzal nem tudsz mit csinálni.
Összességében én nem adnám fizetős iskolába a gyerekemet.
Nem is a zseni vagy jó tanuló gyereket kell félteni az állami iskolától, hanem a középszerű vagy gyengébb képességűt, mert a frusztráltabb rosszindulatú tanárok leírják hülyének, aztán szerencsétlen meg egy életre el fogja hinni magától.
Erről szól igazából a történet...
Közgazdasági Poltechnikumról tudok adni információkat. Évi 750 ezer forintos tandíj van. Jól szituált szülők gyerekei járnak oda. A gyerekek között van sznob, van drogos, meg nagyon okos is (éppúgy mint egy sima állami gimnáziumban). Szerintem ennyit nem ér meg egy suli sem. Ráadásul ez egy hatévfolyamos gimnázium ahol van egy kötelező nyelvi előkészítős év, tehát 7 évig jár oda a gyerek, ami a szülőnek szerencsés esetben csak 7*750.000Ft=5.250.000 Ft-jába kerül. Tavaly az érettségin volt aki megbukott náluk, tehát ennyit a felkészítés minőségéről.
Szerintem sokkal többet ér egy TOP20-as gimnázium, ahová nagyobb eséllyel járnak normális gyerekek, mint a mucsajröcsögei gimnáziumba.
Persze sok minden függ a gyerektől is. Ha pocsék központit ír, akkor nem kerül be egy elitgimibe, csak egy futottak még kategóriába. Ott már elképzelhető, hogy lesz olyan gyerekanyag amitől a kérdező fél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!