Miért keltet ahhoz egy világméretű járvány hogy fejlődjön a magyar oktatási rendszeren?
Egy hatévfolyamos gimnáziumban tanítok matematikát. A digitális oktatás nem fejlődött az oktatásban olyan mértékben mint amit a kérdező vízionál.
Classroomban felrakom a saját készítésű feladatsoraimat (2 feladat részletesen kidolgozva és magyarázatokkal ellátva 8 feladat önálló munka) és belinkelek néhány oktató videót. A hetedikeseknél van olyan osztály ahol 34 diák van. A meetes órákon sokan alig mertek kérdezni,mert szégyelték magukat a többiek előtt. Ráadásul nem tudom, hogy mit csinálnak a böngésző többi ablakában.
A végzősöknél már csak az érettségi feladatsorokat oldogattuk. Így őket nem féltem.
Mindkét korosztály azért féltem, mert sokan közülük nem elég elhívatottak a tanulás iránt.
A számonkérés lesz a legnagyobb probléma. Ha egy kérdőívhez hasonló dolgozatot adok ki időkorláttal az egyenletek témaköréböl akkor honnan fogom tudni, hogy a gyerek az egyenleteket nem a photomath programmal oldotta e meg.
Nem mondom, hogy teljesen rossz a digitális oktatás, de a kisebbeknél szinte használhatatlan. Én személy szerint alig varom, hogy újra legyen tanítás. Bár ez nem tőlem függ.
Házban lakók példája:
Az anya jár dolgozni ,nem kapott szabadságot a férj rendőr így mennie kell. Így a nagyobb gyerek 14 éves van ottjon a kisebbek aki 8 éves.
És rengeteg hazit küldenek nekik nem győzik! A tanárok gondolhatnának arra a szulore is aki nem home Office ol hanem munkahelyen van.
Most a két gyerek próbál boldogulni a sok leckével együtt......
PDF PDF PDF
Mindenki arra panaszkodik hogy még soha nem találkozott ezzel a formátummal, és hogy halvány lila gőze sincs hogyan kell szerkeszteni.
4 másodperc lenne bírni Google-ba hogy hogyan kell megnyitni és szerkeszteni és ott lenne a válasz. De nem, ti lerakjátok és helyette panaszkodtok.
Jó megértem hogy egy 8 éves gyerek nem tudja hogy mi az a Google, vagy hogy nem tud egy kérdést feltenni. Ügyintézés vagy ügyfél-kapuzásnál mindig pdf-et kérnek. Istenem... 2020 van emberek! ideje felébredni! Egy 30 éves elmúlt embernek komolyan nem jut eszébe hogy 4 másodpercet rászánjon hogy beírja a google-ba és megmutassa a gyereknek hogy "Tessék, így kell."? Ilyenkor elgondolkozok hogy az emberek tettetik hogy fogyatékosok vagy tényleg azok. Megjegyzem ezt a négy másodpercet ez első alkalommal kéne rászánni és nem milyen egyes alkalommal, de ti helyette el kezdtek siránkozni hogy foglalkozni kell a gyerekkel. Igazából aki a gyerekére még egy ilyen helyzetben is ennyit nem képes rá szánni az rossz szülő. Többet kéne foglalkoznotok a gyerekkel. Beszélgetni vele, ilyesmi. Ez a szülői léttel együtt jár. Nem pedig kerülgetni kéne meg kifogásokat keresni rá.
36
Egy másodikos gyerek ezt nemtudja ,nem középiskolásról van szó.
És van amelyik szulo tudod dolgozik mert bolti eladó vagy ápolónő ....nem éppen informatikus aki ezekhez ért barmiLyen szinten is.
Ráakadtál erre a PDF dologra amit itt a kérdés alatt kb 3 ember felhozott, és itt veszekedsz mindenkivel, de a többi kritikára miért nem reagálsz? Csak hogy a legelemibb részével kezdjük, ne a pszichológiával hanem a praktikummal, szerinted az a család mit csináljon aki el sem jut a PDF megnyitásáig, mert
a. van három távoktatott gyerek, két home office-ban dolgozó szülő és családilag egy darab számítógép?
b. nincsen számítógép, nyomtató, szkenner és/vagy tartós munkára megfelelő méretű tablet?
c. nincs internet?
d. még áram sincs?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!