Elsősöknek fotózás? Nálatok volt?
Vagy szeretnétek? Nekünk anno volt, szerintem aranyos.
Most én is fotózom, arra gondoltam, kiküldök a suliknak szóróanyagot, elsősök részére lehetne jönni. Ti örülnétek neki, ha lenne a gyerkőcnek?
Ilyesmire gondolok
És ami fontos, hogy elérhető áron
"A kép csak példa, ahogy írtam is. Ez volt amit hirtelen találtam és beszúrtam, csak hogy mire gondolok.
Vagyis: gyerkőcök egyesével beülnek a padba, olvasókönyv, tolltartó az asztalon, mögöttük pedig valamilyen sulis háttér."
Ezt te írtad. Akkor csak valami hasonlót szeretnél. Nekünk meg nem tetszik ez a padba beülős sulis stílus.
a sablon beiskolázós fotóból egy tucat van a nagyinál, az összes gyermeke és unokák és egyéb rokonok... nálunk ezt automatán végignyomták mindenkivel, és aki akarta megvehette. giccses ajándéknak a nagyszülőknek jó.
nekünk az ovis fotózásaink voltak jók öcsémmel, azt tényleg hozzáértő, kreatív emberek csinálták, az iskolai fotósaink szörnyűek voltak, egymásról jobb beállításokat csináltunk telefonnal.
unokahugaimhoz oviba-suliba ugyanaz a fotós jár (kisváros), iszonyúan aranyos, ő is odamegy az adott intézménybe, a képei személyesek, szépek, jók a fények, színek, beállítások, a gyerek maga választhat tematikát, kiegészítőt, egy csomó érdekes, cuki kis pózt is csinálnak, ezért sokkal szívesebben fizetünk, mint ezérta sablon "ülj ide-vigyorogj-katt kész a kép-mehetsz" sorozatgyártásért
Nálunk volt fotózás. teremben is, beállított háttérben is, udvarban , játszótéren is. 3 év, 3 helyszín.
MINDEGYIKNÉL ezerszer jobbak azok a képek, amiket az osztályfőnök spontán csinál pl felmérő írása, technikán alkotás, tesin játék vagy játszóterezés, szünetbeni folyosón összebújós beszélgetés, olvasás közben.
A legtöbb gyerek nem működik jól a beállított képeken egy idegen embernél. A jó (!) fotósok nem véletlen dolgoznak olyan áron, amilyenen, a rengeteg utómunkán túl bele van kalkulálva a gyerekekkel való ismerkedés, barátkozás ideje is a fényképezés előtt.
Az én gyerekem is olyan óvodai képeken igazán "önmaga", amit olyan fotós készített, aki nem sajnálta arra az időt, hogy előtte 2 napig bent volt a gyerekek között és mindenféle beállítás nélkül fényképezgette őket farsangi készülődés illetve farsangi bál alatt.
Szerintem ezeknek a nagyon művi és beállított képeknek akkor és addig volt létjogosultságuk, amikor az emberek még otthon nem nagyon tudtak fényképeket készíteni. Pl. nagyon drága volt anno a film, pláne az előhívása, 24 kocka volt, amíg kész nem lett, nem tudtuk, jó lett-e a kép, vagy sem... Mindenki spórolt a fotózással még nyaraláskor is, nem lőttünk száz meg ezer képeket csak úgy.
Na, olyankor ezek az iskolás képek még nagyon mentek, sok embernek csak ezek voltak a gyerekeiről.
Na de manapság, amikor boldog-boldogtalan nyomkodja a telefonját, és egész jó képeket lehet már így is csinálni, ezek a beállított izék már inkább röhejesnek hatnak, mint hasznosnak. Egy fotósnak nagyon egyedinek és jónak kell ahhoz lennie, hogy valaki még fizetni akarjon a képeiért.
#19 vagyok
A gyerekeim magán suliba járnak. Nagyon jó fotós van. 1 gyerek fotózására minimum 30 perc jut. Az egész iskola rendel képeket, bár drágább mint amiket hallok a környező iskolák szüleitől.
Nálunk fél óra fotózás, ami tartalmaz egy háttéret és átadásra kerül kb. 6 kép, annak az ára: 15.000 Ft, ez a legolcsóbb, de van 60.000 Ft-ért is fotózás, az 2 óra, én általában ilyet kérek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!