A nejem a fiamat mindennap másik nadrágban járatja iskolába. Szerintem elég naponta az alsó ruházatot (bugyi, zoknik, esetleg póló) cserélni. Ti mit gondoltok erről?
Sokunknak szerencsére nem elég az "elég" színvonalon élni.
Örülj neki, hogy mindig tiszta és friss ruházatban jár a fiad, a feleséged pedig igényes nő.
Én is minden nap tisztát adok a gyerekekre.
Igényesség nem ott kezdödik, hogy minden nap felelegesen a szekrényböl vesz ki egy új ruhát és iszonyat sok vizet, energiát pocsékol el mosásra, mosószerre...
Èn felnöttként sem veszek fel minden nap tiszta nadrágot, ha lehet 2-4x minimum használok egy nadrágot mielött kimosom. Persze ha koszos lesz akkor gyorsabban.
Gyereket is így tanítottuk, habár ott max 2-3 nap ha kibírja, de annyit azért általában kibír a nadrág.
Èn 81-ben születtem, rám is anyám többször adott egy nadrágot fel, nem voltam koszos nem voltam igénytelen, föleg nem büdös.
De mint anya én is sokszor lusta vagyok, és ha a gyerekeim szana set hagyják a ruhákat, akkor a gyors módja a pakolásnak, hogy minden ruhát amit találok a szennyesbe dobok. Elég nehéz feladat a gyerekeknek mondani, hogy mikor leveszed akkor fordítsd ki a nadrágot, tedd szépen a székedre, holnap megint felveszed. A gyerek kibújik belöle a földön hadja, nekünk meg egyszerübb a szennyesbe dobni, mint a gyerekkel veszekedni.
En ezt nem innen nézném, ha koszos, vagy valamiert büdös (pl kaja szaga van a menzatol) akkor lecserélem.
Ha kutya baja, akkor nem.
Szerintem max 2 napig legyen valakin ugyanaz, ha még tiszta és jóillatú, akkor tegye félre és két-három nap múlva vegye újra fel egyszer. 3napig hordja max, utána már telelesz elhalt mikroszokopikus hamsejtekkel és porral.
Minden nap ugyanaz.. szerintem nem jó.
1-2. osztályban az én fiam is minden nap tiszta nadrágot kapott, de csak azért, mert állandóan tiszta kosz és rongy volt, mire a napköziből hazaért.
Harmadikra meguntam és mondtam, hogy ha még egy nadrágját szétszaggatja, akkor zsebpénzből vesz másikat. Egy nadrágnak (főként farmernak, melegítőt suliba nem hord) igenis ki kell bírnia több napot. A saját farmeromat sem mosom naponta, de még csak hetente sem, hacsak nem látványosan koszos, vagy büdös.
Az alsónemű nyilvánvalóan és a póló is naponta cserélve van, de a nadrág 2-3-5 napot is kibír, ugyanúgy, ahogy a pulóverét is hétvégén dobjuk csak szennyesbe, ha nem történik vele semmi egyéb gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!