Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Egyedülálló, dolgozó szülők!...

Egyedülálló, dolgozó szülők! Hogyan oldjátok meg a gyerek iskolába vitelét és a munkába járást?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Jelenleg még nem iskolás a gyerekem, de már aggódom a jövő miatt. Egyedülálló anyuka vagyok, egyik városban élünk és egy másik városban dolgozom, sajnos ingáznom kell minden nap munkába kb. háromnegyed órát, plusz nyolc óra munka, aztán megint háromnegyed óra haza. Az óvodában napi tíz órát lehet bent a gyerek, reggel 6-kor már van ügyelet - ez is elég rossz, de a muszáj nagy úr. Mi lesz, ha iskolás lesz? Egyedül nem mehet iskolába, nekem muszáj elindulnom a munkahelyemre, az iskolában viszont még ügyelet sincs reggel 7:30 előtt. Mások ezt hogyan oldják meg?

Nem tudok csak úgy elköltözni, sem munkahelyet váltani (olyan az országrész, hogy örülni kell, ha van munka), és sajnos nem olyan a szakmám, hogy otthonról lehessen dolgozni. Nagyszülő, bébiszitter nélkül van egyáltalán megoldás? Megpróbálok beszélni majd a főnökömmel, hogy 7 órás munkarendbe tegyen át, ami anyagilag persze rossz lenne, de ha az nem jön össze, akkor tehetetlen vagyok.

Hasonló cipőben járók, van bármi ötletetek?

#ügyelet #ingázás #iskolába járás #nyolcórás munkarend #kisgyerekes szülő
2020. febr. 21. 21:09
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Az apát nem lehetne valahogy bevonni? Nem írtad, milyen a viszonyotok, hogyan viselkedik apaként.

És ha még eddig nem gondoltál rá, sajnos van egy rossz hírem. Iskolában évi 16 hét szünet van, ha a bejárást nem tudod megoldani, a szünetet hogy fogod? Muszáj lesz az apát már most bevonni....

2020. febr. 27. 11:22
 22/24 A kérdező kommentje:
Fogalmam sincs, hogyan akarom a szünidőt megoldani, gondolom majd a nagymama és napközis táborok segítségével, egyelőre az iskolába járást próbálom kisakkozni :D Az apáról nem írok semmit, mert nem akarom szidni vagy ilyesmi, maradjunk annyiban, hogy okkal nincs szülői felügyeleti joga sem.
2020. febr. 27. 21:43
 23/24 anonim ***** válasza:
63%

Ó, nagyon sajnálom.

Marha nehéz lesz... Azért sem írom, hogy mindenki meg tudja oldani, mert ettől a mondattól a falra másztam mindig is. És általában azok mondják ezt, akiknek nem volt megoldandó, mert jó a munkaidő, vannak ráérő nagyszülő/nagynéni/akárkicsoda. És ők nem értik, te miért nem tudod "megoldani".. BRRRRRR...

Esetleg amit még látok körülöttem megoldást, hogy van olyan kisfiú, akit egy osztálytárs szülői hoznak időnként. Egy irányban laknak, és van autójuk, így mindkét gyerek befér reggelente.

Egy kolléganőm meg olyat csinált, hogy magától vállalt be még környékbeli gyerekek hurcibálását reggel, és cserébe délután az övét is hazahozták. Mert reggel ráért bármikor kezdeni a melóhelyén, de délután 5-nél hamarabb sosem tudott eljönni. Ők faluban laknak, és a 15 km-re levő nagyvárosba járt dolgozni, és a gyerekek is suliba.

Aztán egy másik osztálytársnál a délutáni elhozatal necces, így ő azt csinálja, mivel 5 percre van a munkahelytől a suli, hogy 15:45-kor átszalad a gyerekért, és visszamegy a melóhelyre a gyerekkel együtt, és 5 után mennek haza.

Viszont tapasztalatból mondom, hogy az a legjobb a gyereknek, ha minél kevesebbet van a suliban tanításon kívül. Inkább a szomszéddal/rokonnal/osztálytárssal/munkahelyen veled, mint a suliban. Iszonyatos érzés a gyereknek, mert látja, hogy mindenkiért jönnek "időben" őt meg "otthagyták" érzése lesz, hiába elmondod neki, hogy sokáig dolgozok, akkor is ezt éli át. :( Tapasztalat :(

2020. febr. 28. 14:05
 24/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Igen, igyekszem kitalálni valamit, én is mindig utolsóként maradtam a napköziben és nem szeretném ugyanezt a saját gyerekemnek. Az iskola közel van, nem is kellene átmennie úttesten, de azért ahhoz még nagyon sokáig túl kicsi lesz, hogy itthon maradjon egyedül egy órát, időben elinduljon suliba egyedül és ő zárja be az ajtót maga után.. valahogy lesz!
2020. febr. 29. 11:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!