Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Egyedülálló, dolgozó szülők!...

Egyedülálló, dolgozó szülők! Hogyan oldjátok meg a gyerek iskolába vitelét és a munkába járást?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Jelenleg még nem iskolás a gyerekem, de már aggódom a jövő miatt. Egyedülálló anyuka vagyok, egyik városban élünk és egy másik városban dolgozom, sajnos ingáznom kell minden nap munkába kb. háromnegyed órát, plusz nyolc óra munka, aztán megint háromnegyed óra haza. Az óvodában napi tíz órát lehet bent a gyerek, reggel 6-kor már van ügyelet - ez is elég rossz, de a muszáj nagy úr. Mi lesz, ha iskolás lesz? Egyedül nem mehet iskolába, nekem muszáj elindulnom a munkahelyemre, az iskolában viszont még ügyelet sincs reggel 7:30 előtt. Mások ezt hogyan oldják meg?

Nem tudok csak úgy elköltözni, sem munkahelyet váltani (olyan az országrész, hogy örülni kell, ha van munka), és sajnos nem olyan a szakmám, hogy otthonról lehessen dolgozni. Nagyszülő, bébiszitter nélkül van egyáltalán megoldás? Megpróbálok beszélni majd a főnökömmel, hogy 7 órás munkarendbe tegyen át, ami anyagilag persze rossz lenne, de ha az nem jön össze, akkor tehetetlen vagyok.

Hasonló cipőben járók, van bármi ötletetek?

#ügyelet #ingázás #iskolába járás #nyolcórás munkarend #kisgyerekes szülő
2020. febr. 21. 21:09
1 2 3
 11/24 Andi80018 ***** válasza:
Hogyan lesz akkor neki elsőtől? Mettől meddig lesz suliban?
2020. febr. 22. 19:57
 12/24 anonim ***** válasza:
68%

Én a munkahelyemhez közeli iskolába íratnám. Ebben az esetben nem nyomna annyit a latban, hogy a másik iskolának jobb a híre.

Eleve nagyon el fog fáradni az iskolában 8-tól 4-ig is.

2020. febr. 22. 20:07
 13/24 Andi80018 ***** válasza:
Igen, ezért is kérdezem én is. A mi sulinkban már az elején megmondták, hogy csak az írassa ebbe az iskolába a gyereket, aki 8-16 max. tudja garantálni az ottlétét. 17-ig van ugyan ügyelet, de nem szeretik, a gyerekre való tekintettel. Pláne nem engedték volna meg, hogy ügyelettől 16-17 óráig ott legyen. Ez nem egy nyálcsorgató ovi, hanem sokkal nehezebb, pláne az első, amikor az alapokat tanulják. Ilyenkor olyan dolgok is kiderülhetnek, amik oviban nem. Ha úgy tudod elvinni, hogy ügyelet, viszont órák után elviszed, az ok, vagy max 15 óráig. Még a 8-tól 16-ig is nagyon fárasztó. Pláne, hogy elsőben van egy raklap lecke, amit sokszor nem tud megcsinálni a napköziben, marad otthonra is. Szóval nagyon gondold meg, hogy oldod meg. Ja, és a sportokról nem is beszélve. Gondolom azért szeretnéd járatni oda is, már csak a szocializáció miatt is. Szóval kíváncsi lennék, mettől-meddig gondoltad, hogy a gyerek suliban lesz.
2020. febr. 22. 20:46
 14/24 A kérdező kommentje:
Hivatalosan úgy van a munkaidőm, hogy 7:30-15:30, szóval a délután viszonylag rendben lenne. Hát passz, tényleg. Még van egy kis időm, addig nyitott szemmel járok, hogy találjak esetleg a közelben állást, vagy csökkentett munkaidő. Vagy akkor gyámügyi engedély és ingázzak minden nap a gyerekkel. Nincs jó megoldás :( Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
2020. febr. 22. 21:47
 15/24 Andi80018 ***** válasza:
0%
Ő, hát de ha fél nyolcra jársz dolgozni, akkor nem tudod bevinni a gyereket reggel, viszont négyre se érsz oda. Szóval ez így nem lesz jó. Mindenképp olyan megoldás kell, hogy a 8-16-ig megoldható legyen, vagy az ügyeleti időtől 14-15 óráig.
2020. febr. 22. 22:18
 16/24 A kérdező kommentje:
Ez az én problémám is :) Négyre nem, de negyed ötig biztos odaérnék érte. A suliban napközi van kötelezően, 8-4-ig el vannak foglalva és a tájékoztatóban is úgy van, hogy 4-5 között lehet elvinni haza a gyerekeket, előbb lehetőleg ne. (Nyilván ha különórája van, vagy ha ráér a szülő, akkor szerintem örülnek, ha előbb elviszik őket haza, csak így írják.)
2020. febr. 23. 12:55
 17/24 anonim ***** válasza:
26%
Mi pl tovább dolgozunk és hiába lesz a mhhez közel a suli ha 6 mire odaerek. :) Ez nemcsak az egyedülállók gondja.. Mi most is a mama segítséget kérjük.
2020. febr. 23. 13:08
 18/24 Andi80018 ***** válasza:
0%

Elhiszem, hogy ez nagy probléma, de egy kis elsős ne legyen már bent ügyeletben, meg késő délutánig. Ez kínzás lesz neki. Konkrétan egész nap a suliban lenne. Arról nem is beszélek, hogy hiába mondják sokan, hogy nem kell otthon tanulni, ez hülyeség. Igenis kell gyakorolni. A gyerek olyan gyorsan el fog fáradni agyilag, idegileg, mint a franc.

Illetve szólnának is, hogy ennyit egyszerűen nem lehet bent egy elsős. Körülbelül negyedikes gyereket lehet egyedül elengedni, de hivatalosan 12 éves kor alatt nem lehet egyedül. Szóval itt nagyon mérlegelni kell, hová íratod, illetve segítség kellene.

2020. febr. 23. 13:44
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

Két megoldást látok:

1. keresel egy munkahelyedhez közeli normális sulit. Így a gyerek is utazni fog ami nem a legjobb.

2. Keresel valakit aki reggel odamegy mikor indulsz és elviszi a suliba. Mivel ez nyilván pénzes téma ki kell számolni mikor jársz jobban. Ha ezt fizeted meg vagy ha a 7 órás munkát választod. Az, hogy a gyerek tuti biztosan bezárjon és rendben suliba menjen szerintem minimum 4-5 év (nálunk ötödikes volt mire ez bekövetkezett, addig maradtam itthon sokkal rosszabb munkakörben),

2020. febr. 24. 15:31
 20/24 anonim ***** válasza:
63%

Engem édesanyám autóval vitt.

Nehéz menet volt, mert a belvárosban dolgozott, környezetvédelmi/anyagi szempontból sem érte meg, de mégis könnyebb volt így.

Anyám reggel hétre járt dolgozni, ezért minden nap ~fél hatkor keltem, hatkor már a kocsiban kellett ülni.

Fél étkor már az iskola előtt voltam (jó esetben).

Háromkor ért véget a munkaidő, de így is sokszor volt, hogy majdnem fél ötig vártam, a dugó miatt...

Az okoskodóknak: tudom, nem éri meg a belvárosban autózni, akkor is elsősorban arra kellett, hogy a város széléről gyorsan beérjen anyám dolgozni. ;)

Reggel fél hétkor többnyire nem voltak dugók, 12-13-14 éve legalábbis.

2020. febr. 26. 08:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!