Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Iskolai karácsonyi vásárra...

Iskolai karácsonyi vásárra mennyi pénzt vigyen a gyerek?

Figyelt kérdés
Elsős, most lesz karácsonyi vásár a suliban, kézműves termékeket lehet vásárolni... Majd a tanító nénivel az osztállyal mennek vásárolni az egyik szünetben, ilyenkor mennyit vigyen?

2019. dec. 11. 06:52
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
28%

500.-

Nem gondolnam h draga dolgok lesznek.

Legalabis nalunk max 100.- szokott lenni az ara a kacatoknak 😀

2019. dec. 11. 06:57
 2/11 anonim ***** válasza:
80%
Én 2-3 ezret adnék, felváltva kisebb összegekben. És nyilván mondanám neki, hogy nem kötelező mindet elkölteni, sőt. De inkább legyen nála több, mint kevesebb.
2019. dec. 11. 07:08
 3/11 anonim ***** válasza:
88%
Max 1500 ft ot adnék.
2019. dec. 11. 07:41
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia, nálunk épp tegnap reggel volt a vásár, én 1500 Ft-ot hagytam ott a gyerkőcnél, plusz vettem neki egy kis karácsonyi kerámia macit 400 Ft-ért. Nem költötte el mind.

Nálunk is a kis mütyüröket (pl. tobozangyal) 100-200-300 Ft-ért árulják, meg az ennivaló dolgokat is (mézeskalács, sütinyalóka, birsalmasajt kis formában, ilyesmik). Van mindig egypár komolyabb kézműves termék is, azokat 800-1000-1500 Ft-ért árulják, de el is fogynak rögtön az elején (bár lehet azt a szülők viszik).

2019. dec. 11. 08:25
 5/11 anonim ***** válasza:
24%

Èn ezt totál gusztustalannak találom.

A gyereknek adjunk pénzt, hogy ö költsön ott?

Nálunk az iskola is csinál vásárokat, de ott csak is a szülövel lehet vásárolni, és a gyerekek az eladók.

Pl könyvvásár volt nem rég. Minden gyerek bevitte a könyvét és osztályonként asztaloknál árulták, mi szülök és persze a gyerekek is(de a szüleikkal) vásároltunk. Pl a lányom osztályánál 5000Ft-t hagytam ott 1 könyvre(ugymond támogatás az osztály kasszába), ezt sok szülö sok helyen megtette.

A karácsonyra kézmüveskedett dolgokat meg kivitték a helyi karácsonyi vásárba elsö adventkor és eladták. Ott is sok szülö és nagyszülö hagy sok sok pénzt az iskola javára.

Egyébként én a helyi karácsonyi vásáron 3000Ft-t adtam mindegyik gyereknek, de nem költötték el mindet.

Ès ki árul? Kinek a javára lesz a pénz? Amit a gyerekek elkészítettek azt a gyereknek kell megvennie????

2019. dec. 11. 08:25
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk ezen a héten minden nap van adventi vásár, így az elsős lányom napi 500-at visz. A szendvicsek, sütik 50-150 Ft-ba kerülnek, de a kézzel készített ajándékok között vannak drágább dolgok is.

Egyébként a legegyszerűbb módja, ha megkérdezed a pedagógustól, mennyit vihet.

Nálunk 500 a max. elsőben naponta, de egész más összeget mondanának, ha csak egy délután lehetne vásárolni.

2019. dec. 11. 08:30
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk a tanárok árulnak, a gyerekek és a szülők vásárolnak. Gyakorlatilag ugyanaz, mint nálatok a könyvvásár, csak itt karácsonyi dolgokkal.

A pénz az iskolai alapítvány javára megy. Nem a gyerekek által készült dolgok, hanem a szülők ajánlják fel/készítik őket.

Nem kell nagy dologra gondolni, például tavaly sütöttünk egy adag rénszarvas formájú mézeskalácsot és szétcsomagoltuk kis tasakokba. Idén anyósom horgolt karácsonyfára való angyalokat, díszeket.

2019. dec. 11. 08:37
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

500 ft.

50- Max 200 ft-ért árulják a kis díszeket, 20 ft-tól kezdődnek a mézeskalácsok. 1-2 apróságot szokott venni, a többit mézesre költi.

2019. dec. 11. 11:11
 9/11 anonim ***** válasza:
77%

"Ès ki árul? Kinek a javára lesz a pénz? Amit a gyerekek elkészítettek azt a gyereknek kell megvennie????"

Nálunk az szmk-s (vagy egyéb segítő) szülők árulnak, és a DÖK kapja meg a befolyt pénzt.

A gyerekek kézműveskednek technikán (vagy múlt szombati munkanapon), de van, akik otthonról visznek vásárolt vagy készített apróságokat, osztályonként adott mennyiségű mézeskalácsot. És ezt veszik meg szintén a gyerekek, nyilván senki nem azt, amit maga csinált vagy vitt.

A DÖK részére befolyt pénz pedig természetesen a gyerekeké, játékok, bulik lesznek belőle pl.

2019. dec. 11. 11:15
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk az SZMK tagjai árusítanak. Az ajándékok egy részét a pedagógusok, egy részét a gyerekek készítik, de sok szülő is szívesen kézműveskedik otthon, és felajánlja a kész terméket. A sütiket a szülők, pedagógusok készítik, a szendvicsek, tea ott helyben készül az iskolai alapítvány költségére.

A bevétellel az SZMK rendelkezik, idén az udvari játékok felújítására költik, de vettek már teqball asztalt, illetve az osztályok kirándulásait támogatják meg.

Hasonló az elv, mint az alapítványi vacsoránál, de míg egy alapítvány nem akármire költheti, addig ezzel rugalmasan banhatnak.

2019. dec. 11. 11:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!