Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Mehet majd iskolába?

Mehet majd iskolába?

Figyelt kérdés
Lányom augusztusban töltötte a 6-ot. A feladatokban már tavaly is jól teljesített, azzal nem lesz gond. Ami miatt aggódok, az a súlya. Azt olvastam, hogy 20-22 kg a követelmény. A lányom csak 15. Valószínű ilyen az alkata, mert a férjem családjában mindenki nagyon vékony. Sajnos mindig is keveset evett. Kipróbáltunk már mindenféle vitamint. Kértünk vérvételt (az is rendben). Az orvos nem mondott semmit. Fizikailag semmi baja. Nem fáradékony, sőt, energiabomba. A társait emelgeti, ereje van bőven. Oviban tornán is jól teljesít. Szeret futó- és akadályversenyre járni. Biciklizik és gyerektornára is jár. Szóval az erőnléttel nincs gond, csak a súllyal. Van valakinek tapasztalata, hogy ilyen esetben engedik-e iskolába?

2019. nov. 12. 06:33
1 2
 11/11 anonim válasza:

Én erre a részre figyeltem fel:

"A lányom csak 15. Valószínű ilyen az alkata, mert a férjem családjában mindenki nagyon vékony. Sajnos mindig is keveset evett."

Vannak olyan emberek akik genetikájukból adódóan nehezen, illetve nehezebben híznak mint mások. Minden egészséges embernél genetikától függetlenül a hízás egy dolgon múlik! A bevitt tápanyagok mennyiségén, azaz a napi összes kalóriabevitelen.. Írtad is, hogy sajnos mindig keveset evett. Nyilván ha valaki nehezen hízik, és emellé még keveset is eszik, az nagyon vékony lesz. Tehát nem feltétlen az orvosokat kell járni, főleg hogy a leírásod alapján nagyonis egészségesnek tűnik, hanem valamit kitalálni, hogy többet egyen. Mindig a kedvenc kajáit készíteni, megkérdezni tőle, hogy mit szeretne reggelizni, tízóraizni ebédelni stb.

2019. nov. 14. 10:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!