Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Ha januári a kisfiam, hogy...

Ha januári a kisfiam, hogy mehet majd iskolába?

Figyelt kérdés
Az előző évi júniusától született gyerekekkel és a megegyező évben született gyerekekkel májusig bezárólag? Van még olyan, hogy évvesztes?
2014. szept. 1. 13:05
 1/9 anonim ***** válasza:
Vagy kétszer járja a bölcsit vagy az oviban marad vissza egy évet.
2014. szept. 1. 13:13
 2/9 A kérdező kommentje:
Ha januárban született évvesztes lesz? Hogyan? Miért? Régen azt hiszem, a nyári gyerekek voltak évvesztesek. Én júliusban születtem, ezért voltam én is.
2014. szept. 1. 13:15
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

"

A törvény szövege szerint az a gyerek, aki az adott évben augusztus 31-ig betölti a 6. életévét, tanköteles korba lép, ami azt jelenti, hogy elkezdheti az iskolát. Azonban ez nem "teljesen" kötelező, óvodavezetői engedéllyel a következő naptári év szeptemberében, vagyis a 7 éves kor betöltése után is lehet iskolába mennie, sőt, van, aki akár 8 éves korában is megkezdheti az elsőt. A gyerek 6. életévében az óvónő döntheti el, hogy szerinte érett-e már a gyermek az iskola megkezdésére. "

2014. szept. 1. 13:21
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem lesz évvesztes. Abban az évben, amikor januárban betölti a 6. életévét, szeptemberben mehet iskolába. Ahogy írod, elvileg az előző év júniusától a megegyező év májusáig született gyerekekkel együtt, de a tavaszi-nyári gyerekek gyakran még egy évig az óvodában maradnak, így ők csak 7 évesen mennek iskolába - ők a évvesztesek.
2014. szept. 1. 13:26
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

A januári gyerek sose volt évvesztes. Én is az vagyok. 6 éves + 8 hónapos korban mentem iskolába.

Most a forduló a tankötelezettségben nem a május, hanem az augusztus 31., tehát aki augusztus 30-án betölti a 6. évét már ő is tankötelezett. Már kérdés, hogy megy -e iskolába vagy nem. Általában nem.

2014. szept. 1. 13:46
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Régen is a szeptembertől-december 31 születettek voltak sz évvesztesek és most újra. Volt egy jó pár év, amikor a május 31 után születetettek voltak ,de a januáriak sosem voltak évvesztesek. Ha oda kerül sor akkor ő az év szeptemberében kezdhet , amikor betöltötte a 6 évet.
2014. szept. 1. 13:54
 7/9 anonim ***** válasza:
76%

Az "őskorban " is pont így volt a korhatár. Szept 1 után születettek voltak év vesztesek.

Vissza a gyökerekhez.:))

2014. szept. 1. 15:21
 8/9 anonim ***** válasza:
gyerek betölti a 6 évet januárban és aaban az év szeptemberétöl iskola köteles.
2014. szept. 2. 05:49
 9/9 anonim ***** válasza:

Gyerekfüggő, lehet, hogy évvesztes lesz a gyereked, de kicsi az esélye.

Nekem két barátnőmnek egy napon született a gyereke 2008 január 23-án. Az egyik ment most ősszel iskolába, a másikat visszafogták az oviba, mert abszolút nem volt iskolaérett.

Ez majd a gyermekedtől függ. Alapból 6év 8hónaposan kezdi majd az iskolát, hacsak valami miatt azt fogják tanácsolni nektek, hogy maradjon még az oviban.

2014. szept. 10. 09:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!