Ha januári a kisfiam, hogy mehet majd iskolába?
"
A törvény szövege szerint az a gyerek, aki az adott évben augusztus 31-ig betölti a 6. életévét, tanköteles korba lép, ami azt jelenti, hogy elkezdheti az iskolát. Azonban ez nem "teljesen" kötelező, óvodavezetői engedéllyel a következő naptári év szeptemberében, vagyis a 7 éves kor betöltése után is lehet iskolába mennie, sőt, van, aki akár 8 éves korában is megkezdheti az elsőt. A gyerek 6. életévében az óvónő döntheti el, hogy szerinte érett-e már a gyermek az iskola megkezdésére. "
A januári gyerek sose volt évvesztes. Én is az vagyok. 6 éves + 8 hónapos korban mentem iskolába.
Most a forduló a tankötelezettségben nem a május, hanem az augusztus 31., tehát aki augusztus 30-án betölti a 6. évét már ő is tankötelezett. Már kérdés, hogy megy -e iskolába vagy nem. Általában nem.
Az "őskorban " is pont így volt a korhatár. Szept 1 után születettek voltak év vesztesek.
Vissza a gyökerekhez.:))
Gyerekfüggő, lehet, hogy évvesztes lesz a gyereked, de kicsi az esélye.
Nekem két barátnőmnek egy napon született a gyereke 2008 január 23-án. Az egyik ment most ősszel iskolába, a másikat visszafogták az oviba, mert abszolút nem volt iskolaérett.
Ez majd a gyermekedtől függ. Alapból 6év 8hónaposan kezdi majd az iskolát, hacsak valami miatt azt fogják tanácsolni nektek, hogy maradjon még az oviban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!