Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Szóvá tennétek ezt a pedagógus...

Szóvá tennétek ezt a pedagógusnak?

Figyelt kérdés

Előre le szeretném szögezni, hogy tisztelem és kedvelem a kislányom tanítnőjét, nem kötözködni szeretnék vele, csak tegnap történt egy olyan eset, ami nem tudom belefér-e még.

Múlt héten az iskolai sportnapon a meghívott vendégek lemosható tetkókat osztogattak a gyerekeknek, amit az elsős lányom itthon feltett az alkarjára. Mivel így nem mehet iskolába, vasárnap este megpróbáltuk lemosni, de nem ment, úgy odakötött, mint a cement.

Hogy ne legyen baj belőle, hosszú ujjú ruhát adtam rá, de a tanítónő így is észrevette, és lemosatta a kislánnyal. Olyan nehezen jött le, hogy szó szerint véresre kaparta a helyét, még este is elég durván nézett ki, és panaszkodott is, hogy fáj neki.

Félre ne értsetek, nem az a bajom, hogy nem engedik a tetkót, a körömlakkot meg ilyesmi, abszolút megértem, hogy ez a házirend, de ez azért kicsit erős "megtorlásnak" tűnik nekem.

Ti szóvá tennétek ezt, ha alkalom adódik rá?

2019. okt. 9. 13:53
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
81%

3-os fiam tavaly rocksztár volt a farsangon- telis telepakoltuk őt tetkókkal, nyakán, arcán- kézfején....

Ezeket mondjuk hétfő reggelre valahogy leszedtük, de ami a karján volt, meg a mellkasán, azok maradtak, de azok rendes ruházatban nem látszódtak, max akkor mikor átöltöztek tesi órára. Nem szóltak érte.

Az az erős nálam is a ti esetetekben, hogy hosszú ujjóba ment a lányod, szóval el volt takarva, és még így is ilyen szigorral kezelte a helyzetet a tanító.

Szerintem is erős túlzásba esett, bármilyen egyébként normális tanítónéniről van szó. Én is szóvá tenném a helyedben- de persze te látod.

2019. okt. 9. 22:25
 12/20 anonim ***** válasza:
80%

Lehet, hogy a kislány nem merte mondani, hogy nem jön le, nem hiszem, hogy mellette állt a tanár néni, és vakartatta vele. Csak azon csodálkozom, miért probléma, ha van rajta. A kisfiamnak mániája, szinte mindig van a kezén, úgy jár oviba.

Sőt, kapaszkodjatok: általános iskolai tanár vagyok, ott is gyakori a tetkó, sosem szóltam érte, és a kollégáim sem.

2019. okt. 9. 22:35
 13/20 anonim ***** válasza:
58%

Érdekes suli, a tanárnő pedig szerintem is túlzásba esett.

Mindkét alsós fiamon van most éppen tetkó, az alkarjukon, a ruhájuk alatt (max. tesiórán látszik). De nálunk még sosem szóltak ezért akkor sem, ha egész nap látszott. Kb. évente 2x van rajtuk tetkó, ilyenkor vigyázunk rá, hogy minél tovább szép legyen.

Egy sima "ejnye-bejnye, többet ne csinálj ilyet" elég lett volna, főleg, ha amúgy ti odafigyeltek rá és ez az első eset (és pláne, hogy a suliban kapta a tetkót). A lemosható tetkónak hetek kellenek, mire teljesen lekopik, őrültség levakarni. Egyszer kipróbálhatná magán...

2019. okt. 10. 13:28
 14/20 anonim ***** válasza:
58%
Azért majd meséld el a sztori végét! 9 voltam.
2019. okt. 10. 19:25
 15/20 anonim ***** válasza:
0%

A zománcfesték a bőrről vagy higítóval jön le, vagy egyszerűen leizzadja az ember. Ezek a matricák olyan anyagból készülnek, hogy az izzadás sem képes ledobni, pedig a vizet lepergeti, gondolom nem félig áteresztő anyagból van. A felvilágosult szülő mégis felnyalja a csemetére.

A körömlakk masszív vegyszer. Hajfestékből van sokféle,a legtöbb masszív vegyszer. Az osztályomba rendszeresen jönnek 8-9 éves kislányok kifestett körmökkel, festett hajjal. A matrica tetkó ritkán fordul elő, inkább filccel firkálják össze magukat. "Anya", "love x.y." Érdekes párhuzam, mert a régi munkahelyemen, az iskolában említettem a szülőknek, hogy ha tetkóval jön a gyermek iskolába, akkor én is szeretnék hozzájárulni a produktumhoz, és a javító színesemmel oda fogom írni a karjára, hogy "Szeretlek Erzsi, Haver vagy János, Csapat csak egy van, a Ferencváros..." Ha már ketten neveljük a gyereket, akkor legyünk már következetesek. Nyilván nem tettem meg, de nem is nagyon láttam matricákat. Ebben az új suliban meg csupa minimál stílusú tetkót firkálnak ezek a drága gyermekek. Meg vagyok lőve. :)

2019. okt. 12. 19:47
 16/20 anonim ***** válasza:
70%

Eszednél vagy, Kérdező? A tanító néni nem barom, áááá nem, csak véresre dörzsölte a kezét. Nemcsak szólnék, feljelenteném. Vakarja le a saját kölykéről a bőrt...

Már ha nem kamu a kérdés.

2019. okt. 13. 15:46
 17/20 A kérdező kommentje:
Nem a tanítónő dörzsölte le, hanem a gyerek, miután ki lett küldve mosdóba, hogy mossa le. A többségnek érthető volt.
2019. okt. 13. 20:35
 18/20 anonim ***** válasza:
77%

ja, és szerinted melyik gyerek dörzsöli önként és dalolva véresre a kezét? nem hlye, érzi, hogy fáj neki...

mondjuk az, amelyik halálra van rémülve attól az idegbeteg nőcit, aki az új öribarid, szóval egy rossz szót nem lehet rá szólni, és tényleg nagyon kedves és jó szakember, de képtelen túllépni ezen a borzasztó rendbontáson...

2019. okt. 13. 22:06
 19/20 anonim ***** válasza:
77%

amúgy belegondoltál, mennyi hasznos dolgot tanulhatott volna egy normális tanítótól a gyermeked, az idő alatt, amíg megfélemlítve kaparta véresre a kezét a mosdóban?

(és mégis hogy kerül a tanár a hosszú ujjú póló ujja alá?)

2019. okt. 13. 22:10
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Komolyan, ezért nem lesz soha gyerekem mert ezeket a bolond, fontoskodó tanárokat biztos megfejelném. Kérdezd meg tőle, hogy az oktatásra is ekkora figyelmet fordít vajon?:) Mert én nagyon kétlem.
2019. okt. 14. 20:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!