Kérhet ilyet egy iskola? Ti mit szólnátok hozzá?
Senkit nem ponzotam se le, se fel és nem is fogok.
Nekem nem az összeggel van gondom, hanem szerintem nem a gyerekek dolga lenne. Aki azzal jön, hogy hazudik a gyerek nagyot téved ugyanis neki pont nincs semmi baja a dologgal, nekem van. Az, hogy karácsony előtt vagy valamilyen alkalomra feldíszitik a termet rendben van, de egy komplett festést nem tartok jogosnak. Természetesen fontos, hogy ne mocskos környezetben legyenek, de azért ezt minden osztállyal megcsináltatni számomra elég meredek.
A közös munkának valóban lehet összetartó ereje. Azt is el tudom képzelni, hogy ha ők dolgoznak azért, hogy a terem szebb legyen, nem amortizálják le olyan gyorsan, mintha ezt készen kapnák.
Egyesek írták, hogy ha a festék árát kifizetni problémát okoz, akkor hogyan ad valaki enni a gyerekének. Itt nem az összegről van szó, hanem az elvről. Megnézném az arcotokat, ha a főnökötök közölné veletek, hogy ki kell festeni az irodátokat, és a festék árát levonja a fizetésetekből - hisz a ti érdeketek, hogy szép környezetben dolgozzatok, és egyébként is mit kicsinyeskedtek ekkora összegen.
Az elmúlt években hallottam olyat, hogy azt kérték a szülőktől, hogy fénymásoló papírra vagy éppen krétára vigyenek be pénzt, mert a "jobban teljesítő" Magyarországon erre nincs pénz egy iskolában. Erről ugyanaz volt a véleményem, mint most erről. És igen, valahol megálljt kell parancsolni, hogy egy kicsi pénzt kérnek erre, aztán arra, aztán amarra .... és egyikhez sem lenne joguk.
Más.
Valaki írta az alábbiakat: "Most, hogy már ingyenes a tankönyv a diákok nagy részének és nemsokára még többnek, szerintem reklamáljunk, hogy iskolatáskára is adjanak már kupont, hogy legyen miben cipelni." Nos, ez ennél árnyaltabb. Ha ui. szeretnéd, hogy megmaradjon a tankönyv következő évekre, akkor ez eleve nem lehetséges. Márpedig én évekkel később is előszedtem sok tankönyvemet, szóval, ha nem kenyérre kell az a pénz, én inkább kifizetném a gyerekemnek a tankönyveket, csak legyen kéznél későbbi években is.
Nem kérhetne ilyet az iskola. Nyilván először nem is a szülőket kérte rá, hanem a fenntartót, de a dolgokat ismerve közölték, hogy majd egyszer, pár év múlva sorra kerülhetnek. Ez inkább ilyen kétségbeesett lépésnek tűnik.
Nehéz kérdés, mert egyrészt fontos arra megtanítani a gyereket, hogy ő is tehet a környezetért, ne várjon mindig másoktól megoldást. Másrészt viszont mindig van pár jó szándékú szülő aki megoldja, mert utálja elnézni, hogy mocskos a fal, nincs függöny stb... ez viszont arra készteti a fenntartót, hogy ne is akarjon megoldani semmit, majdcsak lesz valaki aki megteszi helyette. A pénz meg elköltik másra.
"Megnézném az arcotokat, ha a főnökötök közölné veletek, hogy ki kell festeni az irodátokat, és a festék árát levonja a fizetésetekből - hisz a ti érdeketek, hogy szép környezetben dolgozzatok, és egyébként is mit kicsinyeskedtek ekkora összegen."
Meglepődnél, de szintén állami szférában dolgozom, és a festés még a legkisebb dolog... Ha egyszer elmegyünk innen, akkor jó pár bútor jönni fog haza, mert saját pénzből vettük. De az egyik laborban a padlót is fel fogjuk szedni :) Ja, és egyáltalán nem tartjuk normális dolognak, de az állam iszonyú fáziskéséssel reagál. A legrosszabb pedig, hogy a főni full narancsos idióta, tehát mondani sem szabad, hogy ez nem normális.
Utolsó te se vagy komplett. Nézz már szét a világban, hogy mindent szétlopnak, de te boldogan adsz még közfeladatra lóvét, meg szerinted ez a normális? Lenne itt pénz mindenre, ha nem lopnának el mindent. Lassan már az utolsó helyen kullogunk a balkánon, mindenhol emberhez méltóbban élnek, mint itt.
Igen,nákunk is kell fénymásolópapírt és egyéb irodaszereket vinni a suliba, lassan a kórházba is vinned kell, hogy leletet tudjanak nyomtatni.
Az ingyen tankönyv meg egy fasság, normális bérekből régen is megvették az emberek. Ja és kötelező egy féle tankönyvet vásárolni, itt is csak egyik zsebből átteszik a másik zsebbe a lóvét, de örüljünk ennek is. Szégyen komolyan. De a lényeg, hogy egyre butább legyen a magyar. :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!