A gyerekemet csúfolták az iskolában, kiálltam érte és én vagyok a hibás. Vélemény?
Önuralmat kellett volna gyakorolnod! Még rosszabb, ha egy gyereket a szülőjével együtt közösítenek ki... Inkább szerintem felejtsd el, hátha a nyáron mindenki kiheverte. Utólag már sajnos nehéz ezt kimagyarázni. Ha meg bedurvulna emiatt ősztől a helyzet, akkor lehet jobb lenne másik iskolába vinni. Ha már igazatóság, stb. avatkozik bele egy ilyenbe, ha el is lesz csendesítve mindenki, attól még továbbra is - sokkal jobban - ki lesztek utálva, ez tapasztalat.
Sajnos a szülők sosem fogják megtanítani a gyerekeiket a toleranciára, elfogadásra, sokan felnőttként sem sokkal jobbak.
Ettől függetlenül, ha nem akarod, hogy a gyereket csúfolják, és a gyerek sem akarja (ha róla lepattan, meg tudja magát védeni, akkor te se foglalkozz ezzel), akkor ez ellen nagyon egyszerű tenni: ritkábban kell engedni ilyen ruhában, vagy leszokni róla. Iskolán kívül meg abban van, amiben akar lenni. Nem szégyen ez, ne érts félre, de ez tipikusan olyan dolog, ami ellen lehet tenni, és szerintem nem akkora az áldozat. Ha a gyerekedet azért csúfolnák, mert vörös a haja, vagy valamilyen fogyatékossága lenne, az is más lenne, de ez csak egy cserélhető viselet. Ki lehet bírni 18 éves korig az iskolában más viseletben is. Hogy mennyire népviseleti jellegű a ruha, azt így kép nélkül nehéz megmondani.
Tudom, hogy feltehetőleg nem tetszett, amit írtam, de én most 22 vagyok és nagyon sok minden miatt voltam iskolásként csúfolva, többnyire olyan dolgok miatt, amikről nem tehettem, de mivel ilyenkor fejlődik ki a személyiség, egy életre megnyomoríthat valakit az, ha úgy nő fel, hogy folyton cukkolják (főleg egy ilyen semmiség miatt), de hogy ez nálatok milyen erősségű, azt nem tudhatjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!