A gyerekemet csúfolták az iskolában, kiálltam érte és én vagyok a hibás. Vélemény?
Szerintem gyereknevelésnél alapvető, hogy meg legyen teremtve az ő közegének minden feltétele, hogy beilleszkedhessen.
Nagyon nem szép dolog direkt kilógatni a gyereket a tömegből, mert a gyerekek még nem képesek olyan fokú toleranciára, mint a felnőttek, akkor sem, ha a legtoleránsabb emberek a szülei, a kilógót ki fogják nézni, mindegy, mi az(túl gazdag, túl szegény, túl vékony, túl kövér..)
Ha hétköznap rendes ruhában van, néptáncon meg hétvégente meg suli után népviseletben, senkit sem zavarna..ha pedig megtanulta megvédeni magát, mehet az önkifejezés.
Ha fürdőruhában akarna menni nyáron, akkor is engednéd? Vagy meztelenül-bugyiban, hisz csak büszkén vállalja a testét! Vagy batmanjelmezben, hiszen ez csak a kedvenc hőse. Esetleg abroncsos fűzős ruhában menne földig érő szoknyában, mert imádja a hercegnőket... Ezeket engednéd?
Én a helyesben elnézést kérnék a szülőktől és elmondanám, hogy a tehetetlen düh miatt próbáltam megsérteni őket, és sajnálom.
Egyébként valami hagyományörző apuka van a csoportunkban, eddig csak néptánchozillő ruhában láttam, és teljesen képben van kiszebábégetéssel kapcsolatban.. Hát én is nagyon megnéztem, ahogy a metrón is megnéznék egy népviseletbe öltözött embert, nemhogy egy hétköznap így iskolábavitt gyereket.
Remélem nem lány, hogy azt az irgalmatlan nagy sokalsószoknyás szoknyát add rá az udvarra, vagy azt kelljen levennie magáról tesinél.. A fehér sem praktikus gyerekszín, minden meglátszik rajta.
Nem praktikus a női rész, azon kívül, hogy feltűnő régi divat szerinti ruhákat ráadni.
Ha mai dizájnerdarabokban járatnád, akkor is ezt mondanám, nem praktikus, feltűnő, a gyerekeket meg nem lehet okolni, hogy a feltűnő dolgokra nem tudják az észrevételeiket magukban tartani, hisz gyerekek.
Pláne egymás közt, a barátaikkal megbeszélik
Nem hívok senkit magyar fóbiásnak mert nem jár hagyományőrző ruhában. Azért hívtam őket annak mert kicsúfolták emiatt.
Most olvastam a választ, kárpátiát csak 14 felett lenne szabad hallgatnia a gyerekeknek..
Amennyiben a gyereked 14, vagy több, akkor nem kell megvédened, elég nagy, hogy a saját dolgait megvédje, ha csúfolják, elintézze, és a házirendhez képest normálisan tudjon öltözködni, ruhákat megválogatni.
Egyszerűen a szülőin hivatkozz arra, hogy semmilyen szabályt nem szeg meg, így fejezi ki önmagát, ahogy mások a szűk nadrágokkal, ő mellénnyel.
A szülőknek meg lehet mondani, hogy a gyermekük a ruházatuk alapján ítél meg másokat, hol marad a tolerancia a nevelésükből??
Persze a bocsánatkérés az kijár nekik, hisz nem viselkedtél rendesen, dühből, nem itt kell nekünk megbánni, hanem tőlük elnézést kérni.
Azt hittem 8 éves forma gyerek lehet.
Ezaz, félemlítsük meg a gyerekeket, abból értenek!
Elég lenne, ha a szüleik toleranciára nevelnék őket, amit tisztességes formában is a tudtukra lehet adni, nem fóbiásnak nevezni őket..
Ha valakinek azt mondom, dühömbe, hogy dögöljön meg az nem azt jelenti, hogy így gondolom....csak azt, hogy tiszta ideg vagyok.
De itthon nagy divat az, hogy ha valaki mérgébe kimond valamit akkor abba a többi ember belekapaszkodik. Grat!
Önuralmat kell tudni gyakorolni ilyenkor. Egy szülői értekezlet a legkevésbé alkalmas arra h dühödben mindenféléket a többiek fejéhez vágj! Utána meg nem mondhatod h jajj bocs azt nem úgy gondoltad - felnőtt vagy, nem? Intelligensen kellene tudni megvédeni magad ilyen helyzetben
Hány éves a gyerek??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!