Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Nincs állásom 1 hónapja, és...

Nincs állásom 1 hónapja, és pozitívat teszteltem. Előző 5,5 évem biztosított volt, egész jól kerestem. Hogy számolják majd a baba után kapott összeget?

Figyelt kérdés
Számít az valamennyit, hogy friss munkanélküli vagyok? Kell egyáltalán egy érvényes munkaszerződés ehhez? Nem munkakerülő vagyok, csak átraktak egy olyan állandó projektre, amin dolgozó kollégákkal lehetetlen volt együttműködni. Most mit tegyek?
2019. máj. 3. 20:09
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
90%
Előző, nem , te azt írtad , hogy “ jogosult leszel a gyedre” , össze-vissza beszélsz.
2019. máj. 3. 22:29
 12/16 anonim ***** válasza:
69%
Te gyest tudsz igenyelni de akkor jobban jartok ha apa igenyli a gyedet neked meg fizetitek a tb-t.
2019. máj. 4. 01:16
 13/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. El akarok menni dolgozni, igen, állást keresek, de nem tudom, hogy a munkáltatónak mikor jelentsem be, hogy ha minden jól megy, ne tervezzen velem sokáig. Eleve ez egy olyan fiatal terhesség, hogy még a rokonoknak se mondjuk el, majd csak a 3. hónapban.
2019. máj. 4. 06:59
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Azért nagyon nehéz a te esetedben munkát találni, mert a munkáltató nem tudja meddig is fogsz maradni valójában. Te eltervezheted, hogy szeretnél a munkahelyedről menni szülőszobára, de a baba fogja úgy is eldönteni. Szívből kívánom neked, hogy problémamentes legyen a terhességed, de ha ne adj Isten táppénzre kényszerülnél, nem fogsz tudni táppénzen lenni csak annyi időt amennyit ennél a cégnél dolgoztál. És ott van még y 3 hónapos próbaidő, amikor is indoklás nélkül elküldhetnek. Félre ne érts, szívből kívánom, hogy minden a lehető legjobban alakuljon veled, csak azért írtam le, hogy ne legyenek nagy elvárásaid.
2019. máj. 4. 07:29
 15/16 anonim ***** válasza:
50%

Terhesen állást keresni? Minek?! Hogy pár hónap, rosszabb esetben pár hét után lelepj 2-3 évre, a munkáltató meg fizessen szépen utánad? Ez nagyon aljas húzás lenne, ha elhallgatáod az interjú során! De hát van próbaidő is, általában 3 hónap, addig meg úgy sem fogod tudni titokban tartani.. Próbaidő alatt pedig nyugodtan elküldhet a munkáltató és hidd el el is fog. Kinek lenne szüksége egy olyan emberre, akinek a munkájára nem számíthat hosszútávon?? Ha meg eleve állásinterjún elmondod, hogy terhes vagy, borítékolt hogy ott vége is a dalnak, ugye a fent leírtak miatt..

Eltervezheted egyébként, hogy te eddig meg eddig akarsz dolgozni, de nem te döntesz. Lehet, hogy elkezdesz majd hányni, jönnek a rosszulletek stb. Úgyhogy sokat már nem tehetsz. Garantált, hogy terhesen senki nem fog felvenni, ha csak nem ment el az esze!

2019. máj. 4. 09:28
 16/16 anonim ***** válasza:
86%

Most miert lettem lepontozva hogy ugy jarnak jobban, ha apa igenyli a gyed-et???

Amugy sajnos terhesen nagyon nehez lesz munkat talalni ez igaz. Ha egyaltalan sikerul.

2019. máj. 4. 11:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!