Ha a férjem veszi igénybe a gyed extrát, én milyen jogcímen maradok itthon a kicsivel?
Figyelt kérdés
Van ismerősünk aki így csinálja. Apuka dolgozik, kapja a gyed extrát anyuka meg otthon a kicsivel. Mi is így szeretnénk, csak azt nem tudom, hogy ő mivel igazolja a munkahelyen az otthonmaradását. Mert elméletileg van munkahelye ahova vissza fog menni2019. márc. 23. 13:10
1/7 anonim válasza:
Semmilyen. Ez azoknál működik, ahol anyuka csak gyest kapna, mert nem volt munkahelye a szülés előtt.
2/7 anonim válasza:
Fizetés nélküli szabadságon van az anya. Ennek az a hátránya, hogy nem biztosított, így maga után kell fizetnie a tb-t, valamint nem számít bele a nyugdíjba és újabb gyerek esetében nem lesz jogosult csedre/gyedre, ha nem megy vissza dolgozni előtte egy évet.
3/7 anonim válasza:
#2 jól írta. És még annyi h nem állsz "védelem alatt"
Bármikor elküdhet a munkáltató
4/7 A kérdező kommentje:
Hát akkor hagyjuk a francba. Igazából nem biztos hogy anyagilag jobb ha közben meg a tébét fizetnem kell.
Köszönöm szépen a válaszokat.
2019. márc. 23. 15:07
5/7 anonim válasza:
a tb csak 7ezer ft ha magad után fizetes. Ha a férjednek magasabb a bruttó bejelentett bére akkor nyilván jobban jártok ha ő veszi igénybe.
6/7 A kérdező kommentje:
Az oké hogy 7ezer. Nade én emellett nem kapok semmit. Ha én veszem igénybe akkor én kapom azt + ő a fizetését. Vagy még így is jobban jönnénk ki?
2019. márc. 23. 16:56
7/7 anonim válasza:
Ha te maradsz otthon, akkor a férjed eljárhat dolgozni. Így ő kapja a fizetését+ a gyedet. A hátulütője inkább az, hogy te nem leszel biztosított.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!