Próbaidő alatt elbocsájthat a cég, vagy felmond ha kiderül hogy babát várok? Jelenlegi munkahelyem nehéz fizikai munka, első terhességem, így váltanom kell!
Mikor kapnak értesítést? :)
Nyilván aznap, amikor kiíratod magad és BETELEFONÁLSZ, hogy nem mész dolgozni. Mert ez kötelességed, hogy szólj.
Eleve a táppénzes papírt is majd végig el kell juttatnod a munkáltatónak, különben egy kanyi vasat nem kapsz.
Ahogy látom,elég zöld fülű vagyok még,és sokat kell tanulnom!😊
Mindenesetre én őszintén,és nagyon szépen köszönöm a sok választ,így legalább tudom, hogy merre kell indulnom!
Kedvesek vagytok,kíváncsi vagyok,hogy mi lesz a vége!
Most a legfontosabb, hogy írásban bejelentsd még ma (pl. e-mail) hogy terhes vagy. Ekkortól kezdve védett vagy, nem lehet elbocsátani.
Ezzel egyidejűleg, akár ugyanabban a mailben kérd az állapotodnak megfelelő munkakör biztosítását. Ez kötelességük, fizetésed nem csökkenhet miatta. Ha nem tudnak megfelelő helyet biztosítani, akkor úgy maradhatsz otthon, hogy a teljes alapbéredet megkapod (műszakpótlék, teljesítmény bér nem jár természetesen).
De mindez csak bejelentett munkaviszony esetén működik, remélem nem feketén dolgozol.
De kirúghatja őt mert "nem tudta hogy terhes"
Szóval írásban jelentsd be a terhességed, email vagy papír formátumban, ha papir akkor postán tértivevénnyel add fel hogy legyen bizonyíték hogy a cégnél valaki átvette a levelet. Emailnél is visszaigazolást kérj, ezt állítsd be mielőtt elküldöd.
Utána elmész nőgyógyászhoz, kiír 9es kóddal táppénzre, ez a veszélyeztetett terhesség. Megmondod hogy kemény fizikai munka, gond nélkül kiír.
Annyi, hogy ezt a papírt havonta kell kérned az orvostól, elvinni a háziorvoshoz és havonta kell beküldeni a táppénzes papírt mert egy hónap a "szavatossága"
Ha van még kérdésed, kereshetsz privátban is
Üdv.,
Munkaügyis
Te tipkikusan az vagy akit jól át fognak vágni.
Ha most van határozatlan idős, fix munkahelyed NE válts. Ne mondj fel. Ne írj alá közös megegyezest és leginkább semmit. Szépen elbattyogsz a nőgyógyászhoz, és előadod hogy stresszes, nehéz a melód. Még sztk dokik is 90%-ban nem.problémáznak rajta és kiadják a javaslatot amivel a háziorvos táppénzre vesz, magándoki főleg. Amint van szivhang, addig nem. A háiorvos NEM bírálhatja felül a szakorvosi javaslatot, ki kell irnia táppenzre..Mivel terhes vagy nem rúghatnak ki, sem a táppénz első napján sem amíg terhes vagy, mivel nem a táppénz véd hanem a terhesség ténye. De ha váltasz és próbaidőd lesz indoklás nélkül.elküldhetnek, és hiába diszkiminativ mert emiatt nem lehetne mehetsz a munkaügyi bíróságra az meg gondolom terhesen, babával nem hiányzik.
A várandósokat akkor illeti meg a felmondási védelem, ha erről a munkáltatójukat tájékoztatták.
Ne terjesszetek hülyeségeket, ehhez a feltételhez van kötve a felmondási vélelem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!