Ha megkérem, az orvos rizikós terhesség nélkül is kiír táppénzre a terhesség teljes idejére?
#1 te egy bunko paraszt vagy. Egy terhes nonek megterhelo a rosszulletek mellett dolgozni is es faraszto.
Kerdezo nem kell kulonosebb ok hozza, ha a dokid megerto es normalis akkor megfogja erteni. Mond neki hogy sokat vagy rosszul a munkahelyen esetleg nem tudsz koncentralni fsradekony vagy es levert szeretnel pihenni. Ki is ir. En az elso 3 honapban tudtam dolgozni de sokat voltam rosszul es sokat mentem tappenzre, foloslegesnek ereztem igy bejarni hogy sosem szamithattak ram igy inkabb eljottem, es meg mindig sokat betegeskedem a pici miatt.
Simán. A fáradtság, rosszullét, de maga a terhesség ténye is elég ma már, hogy otthon maradhass.
Persze a papírodon az lesz, hogy veszélyeztetett vagy.
Megbeszélés kérdése. Én pl vészes hányás miatt magas kockázatúnak lettem besorolva és minden papíromon veszélyeztetett terhesként futok, kivétel a táppénzes papíron, mert ha egyszer azzal a kóddal vesznek fel, akkor nem mehetek már vissza dolgozni. Megbeszéltem a dokival, hogy mennyi az a határ ameddig várhatunk, hogy elmúlik, 12 hetes vagyok és még 3 hetet kaptam, szóval most várunk.
De volt kolléganőm akit a 12 hét után írtak ki alacsony vérnyomás miatt. Elvileg ez nem magas kockázat, mégis rossz közérzet társul mellé és akadályoz a munkában is. De van akit már azért kiírnak, mert olyan a munkája ami a dokinak nem tetszik, és nem engedi úgy dolgozni. (Ezt tőlem is megkérdezte a doki, hogy jó-e nekem, ha ezt csinálom mert szerinte nem. Mondtam, hogy de igen mert van más munkakör is amit tudok végezni és úgy nem gáz).
Utolsó jó nagy marhaságot irtal.
Végig veszélyeztetett tp-n voltam, mert volt egy vetélésem előtte. Ez a terhességem viszont panaszmentes vokt, mégis kiirtak...(olyan helyen is dolgoztam )
Hát nem ültem otthon nyáron, voltunk mindenhol, erdekes senki se szólt erte, kaptam a tappenzt rendesen, most pedig a gyedet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!