Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Anyagilag hogy jön ki jobban...

Anyagilag hogy jön ki jobban az ember a 2. gyerek vállalásakor?

Figyelt kérdés
3 hónapos a kislányom és a közel jövőben tervezzük a kistesót,de nem tudom hogy hogy járunk anyagilag a legjobban. Folyamatos biztosításom volt, most CSED-et kapok a korábbi jövedelmem után. A kistesó után járó ellátást miből számolják? Meddig kellene a tesónak megszületni ahoz hogy még normális összeget kapjak?

2018. okt. 5. 11:33
 1/5 anonim ***** válasza:
26%
Sehogy, tudomásul kell venni, hogy a gyerek érzelmi okok miatt kell és minden gyerek többe kerül, mint amennyit "hoz". Legalább is 18-25 éves koráig, amikor talán saját lábára áll. De olyan is van, akit 40-50 évesen is a szülei tartanak el....
2018. okt. 5. 11:46
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
A jelenlegi kedvezményszabály alapján (amit bármikor eltörölhetnek) ha a "nagy" 4 éves koráig megszületik a kicsi és akkor még mindig ugyanazon a munkahelyeden leszel, akkor kevesebbet nem kaphatsz rá, mint a nagyra.
2018. okt. 5. 11:46
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Ugye 2 èves koriág kapod a gyedet.

Utàna csak gyes van, ami ~25.000 plusz családi pótlék 12.200, tehàt akkor csak kb. 38 ezret kapsz.

Ha mondjuk megfogan a kicsi a nagy 2 éves kora körül vagy előbb, akkor a gyes mellé elmehetsz tàppènzre is, ha a munkahelyed ezt tàmogatja.

Akkor azért jobban jössz ki, mintha 2 éves kora utàn fogan, és akkor esetleg több hónapig gyest kapsz csak.

Nàlunk 2 év 2 hónapos volt, amikor a kicsi megfogant.

Pàr hónapig csak gyest kaptam, de a kevesebb pènz nekem többet ért, mint hogy kicsi legyen nagyon a korkülönbség, azt nem bírtam volna idegekkel.

Plusz az első terhességem felét vègig hànytam, olyan pici mellett nem bírtam volna.

Most is vègig hànytam az elejèt, szóval...

2018. okt. 5. 12:03
 4/5 anonim ***** válasza:
93%
1# ne forgass már mi mindent... Normális ember nyilván nem a pénz miatt csinál gyereket.... A kérdés az volt , hogy ha űgy is lesz tesó, mikor legyen. nyilván nem szeretne 25 e ft -tal otthon lenni két gyerekkel.
2018. okt. 5. 12:42
 5/5 anonim ***** válasza:

"akkor a gyes mellé elmehetsz tàppènzre is, ha a munkahelyed ezt tàmogatja."

Nem a munkahelynek kell támogatni, hanem az orvosnak.

2018. okt. 10. 16:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!