Ha megszűnik a munkaviszonyom?
Figyelt kérdés
Szeptembertől kapom a csed-et, viszont hátározott idejü munkaviszonyom van,ami decemberben lejár, valoszinü mivel gyeden leszek nem fogják meghosszabbítani, mert végűlis miért is tennék?! Ha megszűnik a munkaviszonyom akkor a gyedem is megszűnik? Vagy az marad ugyan úgy 96.000ft?2018. aug. 21. 13:08
1/6 anonim válasza:
Nem fog megszűnni, passzív jogon folyósítják tovább. Amire figyelned kell, hogy ha esetleg terveztek következő gyereket, akkor előtte mindenképpen újra dolgoznod kell, hogy utána is jogosult legyél az ellátásokra.
2/6 anonim válasza:
Ahogy írták, nem szűnik meg, passzív jogon fogod kapni, a TB utalja majd, ha most a munkahelyed utalná. Következő babánál újból kell a min. 365 biztosított nap, mert a passzív gyed idejét nem számolják bele a biztosított napba!
3/6 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm!Nem tervezünk több babát :-) A kettő elég lesz :-) Nemsoká érkezik :-)
2018. aug. 21. 15:12
4/6 A kérdező kommentje:
És szerintetek létezik olyan hogy valaki gyeden van és meghosszabitjak az 1eves szerződését?
2018. aug. 21. 15:14
5/6 anonim válasza:
Ha jó a viszonyod a főnökeiddel, és meg vannak elégedve a munkáddal, el tudom képzelni a hosszabbítást, bár nem tudom meddig tervezel otthon maradni a babával. Amíg otthon vagy, nem kerülsz egy forintjába sem a munkáltatódnak, de az is egy megoldás, hogyha mennél vissza, újraszerződtök. Viszont szerintem tényleg a személyes viszonyokon múlik nagyrészt.
6/6 anonim válasza:
Bocsi hogy nem totál idevág, de én is pont erre vagyok kíváncsi hogy gyes/csed/gyed alatt a munkáltatónak milyen költsége van? Tényleg semmibe nem kerül?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!