Július 15-én megszűnik a munkaviszonyom, decemberben szülök és kb.60 napra van álláskeresésim. Hogyan jobb? Többi lent.
2-es.
A büntetés nagyobb lenne, mint amit nyertek. Meg eleve a minimálbér után fizetendő sok.
Ha a vállalkozó ismerős bejelent, akkor az azután fizetendő adót és járulékokat gondolom nektek kellene fizetni. Ez azért nem kis összeg. Akkor már jobb, ha inkább csak a szülés előtt jelentkezel be álláskeresésire. A csed/gyed összegét nem befolyásolja, mindkét esetben a minimálbér alapján lenne megállapítva.
Amúgy meg a gyedet majd apuka is igényelheti munka mellett, ha jogosult rá, ha jobb a jövedelme a minimálbérnél, akkor jobban megérné.
2013-ban nekem úgy volt, hogy április 30-án járt le a szerződésem, szept. 10-re voltam kiírva. Május 2-tól június 30-ig munkanélkülin voltam, július 1-31-ig egy irodàban bejelentve (fizettem magam utàn a járulékot a 'munkáltatónak'), aztán augusztus 1-től ismét munkanélküli. Szept. 2-án szültem, még biztosított voltam. (A munkaügyis nővel kalkulàltuk ki ezeket)
Így kaptam TGYÁST és GYED-et is
Köszönöm a megerősítést.
Július 15-ig van a szerződés. Elég, ha augusztus 30-cal kezdem fizetni és bejelenteni a 16T1011-en a nav-nak az egészségbiztosítást? 45 napig ellátnak nélküle is? 45 napnál hosszabb volt a szerződésem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!