Jár a gyed? Többi lenn.
Leirom,igy könyebb válaszolni is..:)
2016 nov.okt.dolgoztam 6orában kb 80 at kerestem akkor..(de kikellett veni kicsit bölcsiböl) igy mikor ovis lett ..
2017okt végétöl 2018 január elejéig dolgoztam8orában minimál bérben.rá 3hét mulva vissza hívtak dolgozni és most auguszt 1ig dolgoztam 4órában
Szeretnénk egy tesot..szeptemberben vissza mehetek dolgozni(csak,most nincs ovi és.nincs kire hagyjam)
2 éven belül kell lennie 365 napnak (a szüléstől visszafele nézik a 2 évet- pl 2019.09-ben szülsz, akkor 2017. szept-től kell lennie).
Hány órában dolgozol, nem számít. Csak a csed/gyed nagyságában.
A táppénz is beleszámít a bizt időbe, mivel alatta meg van a mviszonyod.
Annyit lehet táppénzen, amennyit előtte dolgoztál, és ha két munka között 30 napnál hosszabb a megszakítás, akkor újrakezdődik a számolás.
A szülés napján is biztosítottnak kell lenned (meg kell lennie a mhelyednek, akkor is, ha táppénzen vagy).
Ha határozott idejű a szerződésed, akkor a munkáltató a terhesség alatt sem köteles hosszabbítani (és nem lesz táppénz és csed/gyed se).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!