Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » SOS! Gyed alatti munkavállalás...

SOS! Gyed alatti munkavállalás hogy működik (pénzügyileg)? Részletek lenn!

Figyelt kérdés

Most telefonált az egyik kolléganőm, hogy jövő héten menjek be a munkahelyemre, mert a főnök asszonyom beszélni akar velem! Az egyik kolléganőm felmondott és nem tud felvenni helyette senkit (mert nincs meg az a nyereség ami mellé még egy alkalmazottat foglalkoztathat). Én gyeden vagyok a 13 és fél hós kislányommal! Nem terveztem hogy visszamegyek dolgozni! Sőt még egy babát is szeretnénk a férjemmel!

4 órába kellene visszamennem dolgozni! Ilyenkor a gyed gondolom ugrik? Vagy hogy van ez? Valaki tudna segíteni?

Attól félek ha nem fogadom el az ajánlatát akkor ha majd visszamegyek dolgozni (8 órába rendesen) akkor ki fog rúgni az első adandó alkalommal!

A kolléganőimmel sem akarok kiszúrni, mert tudom mennyi dolguk van, és jól jönne nekik a segítség! De hát olyan pici még a lányom! Mit tegyek?

Előre is köszi a válaszokat!

2010. szept. 30. 09:55
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Gyed ugrik ahogyan írtad!Gyes mellett korlátlanul dolgozhatsz!Az meg rizikós,hogy gyed mellett feketézz!!
2010. szept. 30. 09:59
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

a GYED ugrik max GYESt kaphatsz, ami 25ezer forint havonta. Ha egyébként visszamennél, számold ki mennyi a fizetésed és a GYES, szerintem még 4 órában is több, mint a maximum GYED, így anyagilag nem jársz rosszabbul.

Az hogy visszamész e, otthon hagyod a lányod stb stb- neked ill családodnak kell eldönteni.

2010. szept. 30. 10:00
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszi a gyors válaszokat! Feketézni nem akarok, de nem is tudnék! Falun lakom, egyszerre menne a pletyka és ugye akkor majd jön az ellenőrzés stb...!Nem éri meg!

Utána járok hogy mennyi lenne a jövedelem ha visszamegyek dolgozni.

Én inkább jobban félek attól, ha nem megyek vissza most csak pl.: 3 év után(mikor ovis lesz), akkor majd elbocsájt!

Nálunk nincs bölcsi sőt a környéken sem (20 km-re van egy de oda se vennék fel)

Tiszta ideg vagyok, manapság jó munkahelyet találni nem egyszerű. És nem akarom elveszíteni!

Ha visszamennék dolgozni, az apósom talán elvállalná, hogy vigyázz rá! De nem biztos hogy én ezt akarom! Tudom nekem/nekünk kell eldönteni!De kíváncsi vagyok, ha volt valaki ilyen helyzetben ő mit tett!

2010. szept. 30. 10:09
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha még egy gyereket akarsz, akor ne menj vissza szerintem...

Nem érthető, ha valaki felmondott, miért ne vehetne fel valakit helyette??? Hiszen nem plussz munkaerőt vesz fel, hanem csak helyette. Ráadásul a te helyedet is betöltheti 1-2 évre nyugodtan.

Én nem mennék vissza.

Mellesleg úgy számolj, hogy a gyest várhatóan januártól 8 órás munka mellett nem lehet majd kapni, tehát az az összeg ugrik. Természetesen a gyedet is le kellene mondanod.

2010. szept. 30. 10:36
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Én nem mennék vissza. Korai egy 13 és fél hónapos gyereket bölcsibe adni (de ha nincs bölcsi, hová is vinnéd?). A GYED biztos, hogy ugrik. Hidd el, nem éri meg lemondani arról az időről, amit a gyerekeddel tölthetsz. Ezt nem pótolhatja utána semmi.
2010. szept. 30. 10:53
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Eddig én is mindig azt mondtam hogy nem megyek vissza dolgozni amíg lehet kihasználom az időd a gyerekemmel! de attól félek hogy ki fog rúgni ha visszamegyek, majd 3 év után!És akkor hol lesz munkahelyem kis faluban élek a mellettünk lévő kis városba járok dolgozni. Nincs más lehetőségem! Ettől félek!Akkor miből fizetjük majd a számlákat, gyerekeknek amit kell?Így most elég jól élünk! Igaz nem vagyok egy nagy pénzszóró, amiben tudunk mindig spórolunk! De mindenünk megvan ami nekünk fontos!

Nem hiszem hogy elfogadom az ajánlatot(még ugye nem beszéltem vele)!

2010. szept. 30. 11:07
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Velem is ugyan ez a helyzet a stori is ua. az Én gyerköcöm is 13 hónapos:)és Én sem tudom mit csináljak csak örlödöm.Viszont nekünk nincs segítségünk aki elválalná a dajkálást úgyhogy csak a bölcsi maradna,ott meg mindenhol túljelentkezés van.Szóval ha nagyon akarnék sem tudnék hirtelen visszamenni.
2010. szept. 30. 12:14
 8/8 A kérdező kommentje:

Hát akkor kedves utolsó nem irigyellek!:) :(

Van kire bízni ez igaz! Mi egy házban élünk az anyósomékkal, apósom nyugdíjas, anyósom még dolgozik!Csak az a gond hogy elég gyakran van rosszul!(szédül és hasonlók van hogy egy-egy pillanatra nem lát, nyaki erei el vannak meszesedve, annyira hogy műteni sem meri egy orvos sem) És emiatt nem akarom hogy vele legyen a kislányom! Minden nap négy óra (+utazás) elég hosszú!Egy-egy nap szokott rá vigyázni, meg sokat segít nekem, amiért hálás is vagyok. De minden nap....!

Remélem neked is és nekem is lesz még hova visszamenni dolgozni!

2010. szept. 30. 13:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!