Aki gyed után táppénzre ment, nem gyesre a második baba érkezéséig, neki ki volt a táppénz kifizető? Részletek lenn!
Köszi a választ! Már annyi mindent mondtak és olvastam hogy már nem tudom mi lenne a jó!
Egyből táppénzre nem érdemes menni, ez igaz? (de hát mégis több mint a gyes)
Sokan azt javasolják hogy vegyem ki a szabadságaimat és utána menjen táppénzre!Te hogy csináltad?
Szabadság alatt el lehet bocsájtani?
Én elmentem szabira és utána táppénzre. Szeptember végétől voltam szabin december közepéig, majd onnantól május elejéig táppénzen. Közben anyós nevére megigényeltük a gyest.
Nekem így tanácsolták a munkahelyemen.
Elküldeni nem küldhetnek el a szabi alatt sem, mert a terhesség miatt védett vagy.
Az OEP a kifizető, vagy a munkahelyed. A MÁK egyetlen esetben folyósít táppénzt, ha állami szervnél dolgozol, és a MÁK csinálja a bérszámfejtésedet.
Megteheted, hogy kiveszed a szabit, utána táppénz, de bent is hagyhatod a szabadságokat (én így csinálom). Mivel a táppénzem jó volt, így nem éri meg szabira mennem, mert ugyanannyit kapnék egy hónapban, és így meg a következő baba után megmarad a szabi, jól fog jönni majd akkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!