Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Melyik nap számít a munkába...

Melyik nap számít a munkába állás első napjának?

Figyelt kérdés

GYES után.

A fizetés nélküli szabadság lejárata utáni nap (pl.: szept.1-jei gyereknél szept. 2-a),

vagy a felhalmozódott szabadságok kiadása utáni nap (nálam október 1).

Letöltöttem a neten keringő mintanyomtatványt, de a munkaügyesnek nem tetszik,

azt írta, hogy ne írjak ilyet, hogy "kérem szíves tájékoztatását a szabadságok kiadásával és a munkába állásommal kapcsolatban", mert hogy ő már tájékoztatott, a kérelemnek azt kell tartalmaznia, hogy mikor szeretnék munkába állni.

És itt elviharzott mindennemű további kommunikációt lehetetlenné téve és kedden vinnem kell a papírt.

Segítenétek?

2018. júl. 21. 16:42
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Ha jól értem, akkor szeptember 1-vel állnál munkába, de rögtön szabira mennél. A szabadság ugye fizetett dolog, ami után a teljes fizetésedet megkapod. Tehát az már ilyen szempontból munka. Akkor állnál munkába csak szabira mész. Úgyhogy szeptember 1. Mert ha azt írod be, hogy októberben akarsz munkába állni, akkor onnantól fogja még a szabit levonni, tehát november lenne mire ténylegesen mész dolgozni, de te már októbertől mennél. Tehát szeptember 1. Remélem nem volt nagyon zavaros a gondolatmenetem.
2018. júl. 22. 13:34
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszi. Jó volt így, ahogy mondtad.
2018. júl. 29. 16:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!