Egyéni vállalkozóként kismama?
Sziasztok, 4 hónapos terhes vagyok. A cég, ahol dolgoztam nem hosszabbította meg a szerződésem, letagadták hogy tudnak a babáról és kirúgtak.
Azt a tanácsot kaptam, indítsak egyéni vállalkozást, pár napig fizessen a járulékot majd menjek megint táppénzre. Ez mennyire járható út? Mi kell ehhez?
Ha nem hosszabbitották meg a határozott idejű szerződést az nem kirúgás...
Járható út, de keress egy könyvelőt aki lehetőleg tb ügyintèző is, ő elmondja hogy mit ès hogyan csinálj. Ne spórolj ezen, mert sok pènz múlik rajta.
Facebookon van Tb kisokos kismamáknak-kèrdések válaszok csoport, ott pl csak szakèrtők válaszolnak nem mint itt a gyakorin..első körven ott kèrdezz rá
Téged nem rúgtak ki. Lejárt a szerződésed, nem hosszabbítottak és ennyi. Az mindegy hogy tudták hogy terhes vagy e vagy nem. A határozott szerződés ilyen bicikli.
Keress fel egy könyvelőt, bérügy intézőt, az frissebb infót tud, mint mi itt.
aham... most van egy kismamám egy ilyen fb-csoportból, ahol azt javasolták, több lesz a pénz, ha apu megy gyedre. Anyuka most újra terhes, és hopp, otthon van több, mint egy éve, és csak gyesre lesz jogosult, hiába van meg a munkahelye, mert ott szünetel a biztosítása apu gyedje miatt.
Olyanhoz kell menni, aki lehet, hogy kér pénzt, de van felelősségbiztosítása, ha elnéz, elszámol valamit, vállalja a felelősséget. JA, hogy pénzért van? Hát istenem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!