Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Milyen támogatást igényelhetek...

Milyen támogatást igényelhetek? Mit tanácsoltok mit tegyek?

Figyelt kérdés
2 és fél éve dolgozok közösségi munkásként ( ez a közmunka egyel magadabb szintje mivel van végzettségem) az a problémám hogy juni 30.án lejár a szerződésem és akkor leszek 17hetes terhes. 2.an kell megjelennem a munkanélküliben. Milyen támogatást igényelhetek mit fogok kapni szülés elött valamint utána? November végén, december elején fogok szülni. Esetleg ha volt közületek valaki ebben a helyzetben örülnék a tanácsának.

2018. máj. 21. 10:58
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Először is próbálj újabb szerződést kapni.

Ha nem megy, NE igényelj most álláskeresési járadékot, hanem tartogasd a szülés közvetlenül megelőző időszakra. Ebben az esetben kaphatsz csedet és gyedet is.

2018. máj. 21. 12:34
 2/11 anonim ***** válasza:
Ahogy 1#mondja, ne menj most álláskeresésire, majd szülésre időzítsd, mert a csed/gyed feltétele hogy a szüléskor biztosított legyél.
2018. máj. 21. 13:29
 3/11 A kérdező kommentje:
Megprobalom igenyelni az ujboli felvetelt de mindig eltellik legalabb 1honap amig nem tudnam semmit es addig munkanelkulin szoktam lenni. Kotelezoen kell megjelennem 2.an a munkaugyon, meg lehet beszelni hogy nem igenylem a tamogatast csak kesobb vagy igy automatikusan megkapom? Valamint mi lesz a tb-mel? Szukseg lenne a penzre mindenkepp igy hogy jon a pici :/
2018. máj. 21. 13:33
 4/11 A kérdező kommentje:
Egyebkent a vedono szamolgatott hogy hogy jonnek ki a napok es azt mindta hogy szerint nem lesz gond bar nem ertettem hogy szamolta ki, hetfon fogok menni hozza es mindenkepp megkerdezem mit tanacsol
2018. máj. 21. 13:35
 5/11 anonim ***** válasza:

Ha csak a védőnődnek nincs gazdasági végzettsége vagy munkatapasztalata, inkább ne rá hagyatkozz!

Persze, hogy meg lehet "beszélni" a munkaügyön, hisz a te aláírásod nélkül nem folyósítanak semmit.

A tb-d passzív jogon 45 napig él, utána fizetned kell.

Ha igénybe veszed most az álláskeresésit és utána nem kapsz szerződést (és miért is kapnál, amikor addigra félidős terhes leszel nagy pocakkal), akkor 2 évnyi ellátást buksz.

2018. máj. 21. 13:46
 6/11 A kérdező kommentje:
Ha esetleg mégis fel vennének a következő programba is, mikor tudnék táppénzre menni? Nyáron brutális meleg van ott ahol dolgozok, szerintem a nyári időszakot nem bírnám.
2018. máj. 22. 07:31
 7/11 anonim ***** válasza:

Semmikor. Azt írod, hogy 30 napnál előbb még sose kaptál új szerződést.

Nos, ha 30 napos megszakítás van a két munkaviszony között, akkor csak annyit lehetsz táppénzen, amennyit az új szerződéseddel dolgoztál.

Azaz rég vége a nyárnak mire elmehetsz úgy táppénzre, hogy kitartson a szülésig.

2018. máj. 22. 07:35
 8/11 A kérdező kommentje:
Ez nem valami jo hir, sehogy nem jarok jol.
2018. máj. 23. 08:43
 9/11 anonim ***** válasza:
Tudsz már valamit a következő programról? Nekem is június végéig szól a szerződésem, de mi mindig az utolsó pillanatban tudjuk meg, lesz-e folytatás, ha lesz, akkor meddig.
2018. máj. 23. 12:58
 10/11 A kérdező kommentje:
Ugyan ez a helyzet itt is. Mindig csak utolso pillanatban kozlik, nekem is akkor lesz vege. Volt hogy 1honappal a vege utan hivtak hogy indul az uj program es hogy megyek e.
2018. máj. 24. 10:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!