4hónapja vagyok munkanélküli, azóta sem a TB-t nem tudom fizetni se munkahelyet nem tudok találni. Örömhír, hogy teherbe estem de nem tudom ilyenkor mi jár, vagy mi nem. Mit tanácsoltok?
na, ez az a helyzet, amire azt szoktam mondani, tessék azonnal egyéni vállalkozást indítani, néhány napra járulékot fizetni majd elmenni táppénzre. Jogosult leszel csedre és gyedre.
Tőlem nagyon távol áll a csalás, még azt se tartom indokoltnak, ha valaki a munkakörülmények miatt megy tp-re, mert az sem jogos, de itt most a gyerekre tudok csak gondolni, akit két felelőtlen idióta vállalt, és még örülnek is neki. Ha havi 7 ezer nem telik, akkor miből lesz ruhája, étele, gyógyszere, pelenkája? Mi lesz, ha nem tudod szoptatni?
Olyan jól keres a párod, hogy a tb-det se tudja átvállalni?
Az jó.
Vagy ekkora smucig?
Akkor sokra ne számíts a gyerekkel kapcsolatban se.
Talán az abortuszt még hajlandó lesz kicsengetni.
Egyébként semmi nem jár a gyerek születéséig. Akkor egyszeri anyasági, majd havonta kemény 38 ezer forint (csp és gyes). De a gyerek többe fog.
"Azért nem lett befizetve, mert egyszerűen hittem benne,hogy tudok munkahelyet találni kisebb-nagyobb akadályok nélkül."
Jó,de a TB-t havonta kell fizetni.Amikor eltelt egy hónap úgy,hogy nem találtál munkát,akkor miért nem fizetted be?
A kérdésben még azt írod:"azóta sem a TB-t nem tudom fizetni .."
Most akkor tudod fizetni,mert a párod jól keres vagy kamuzol mert nem mered bevállalni,hogy nem biztos,hogy el tudtok tartani egy gyereket?
Passzív jogon pontosan 45 napig vagy jogosult egészségügyi (természetbeni) szolgáltatásra. Egy nappal se tovább. Utána fizetned kellett volna.
Ezt nem tudod kimagyarázni. Mivel az első nőgyógyászati vizsgálaton pirossal fog felvillanni a TAJ számod, sürgősen rendezd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!