4hónapja vagyok munkanélküli, azóta sem a TB-t nem tudom fizetni se munkahelyet nem tudok találni. Örömhír, hogy teherbe estem de nem tudom ilyenkor mi jár, vagy mi nem. Mit tanácsoltok?
Akkor is fizetni kell a TB-t. Ha találtál volna munkahelyet, akkor is ki kell fizetni azokra a hónapokra, amíg nem volt rendezve.
Szülésig kb semmi. Ha házasok vagytok, akkor a magzat 91 napos korától a férjednek adókedvezmény (kemény 10 ezer havonta) ha nem, akkor csak szülés utáni adóbevallásban tudja a párod visszaigényelni egy összegben.
A TB-t meg rendezzétek, mert mínél tovább húzod, annál többet kell egy összegben fizetni majd. Ellátni éppen ellátnak de jelentik a NAV felé, hogy piros a taj számod, és kapod a csekket az elmaradt hónapokról.
Nem csak az elmaradt hónapokat kell fizetni. TB nélkül a terhesgondozás és a szülés költségeit is bevasalják. Ez akkor is horribilis összeg, ha nincs semmi gond.
De ha rosszul tudom, akkor bocs, majd valaki kijavít.
16.
Ne írjál már badarságot, semmit nem vasalnak be. Kezd el fizetni a Tb-t. Gyest és családit fogsz kapni és szülés után biztosított leszel. Ha véletlenül nem tudnád fizetni, akkor se vasalják be a szülést, hanem az elmaradt havi Tb járulékot kérik majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!