Ha aprilisba megszunt a gyesem, es juni1el. Lejar a tbm de. Fizetni akarom akkor. Is meg kell varnom amig lejar?
Nem kell megvárnod, én se vártam meg, mehetsz most is intézni.
"Jó napot, júni 1-el szeretnék bejelentkezni egészségügyi járulék fizetési kötelezettségre, köszönöm!"
Kész.
"mivel a havi keresete paromnak tul haladja azt az osszeget ami eseteben ingyen is.jarhatna.."
Nem tudom, hogy miféle ingyenességről írsz. Munkanélküli voltam, 0 keresettel, és akkor is fizetnem kellett.
Anno a munkanelkulin voltam fizettek a tbm! Valami alapon de fizettek. Még hazas se voltam..semmi jovedelmem nemvolt de parommal eltem.
Semmi ilyen paporos macera nemvolt!
Most pedig hogy lejart a gyes be kellett regiznem munkaugyre adtak ott 1 papirt menjek a navhoz..igen de a 90napot a regisztraciom nem.haladta meg ezert nemtudnak mit kezdeni velem hogy jogosult lennek e az allam altal finanszirozott tbre..sot mar a parom vagy akarkivel elek a csalasba vizsgaljak az osszes jovedelmet! Es ha a bizonyos osszegen.tul.lep akkor.nem.jar "ingyen"a tb! Tehat nekunk nemjar. Ezert fizetni szeretnem..de csak 1vel engedik raadasul meg igyis hogy fizetni fogom kell 1 csomo papirt kitoltenem. Ha megszulok meg lemondani megint. Kesz.vicc
Hogy előre be lehet e jelentkezni, azt nem tudom, de utólag 15 napod van rá. Tehát június 15-ig be tudsz jelentkezni visszamenőleg, de ha csak 20-án mész, akkor se lesz semmi.
Közben eszembe jutott, ugyan már 5-6 éve én is előre jelentkweztem be, mondjuk nem hónapokkal. Augusztus 15 körül mentem be, hogy augusztus 31-től fizetni szeretnék, majd hónap végén találtam munkát szeptember 3-ai kezdéssel. Szóval tuti előre mentem be intézni, már a kezemben voltak a csekkjeim, mikor kiderült, hogy csak három napot kell befizetnem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!