Ha aprilisba megszunt a gyesem, es juni1el. Lejar a tbm de. Fizetni akarom akkor. Is meg kell varnom amig lejar?

Figyelt kérdés
Juni 1jen megyunk nyaralni es kismama vagyok.De pont akkor jar le a tbm es azt mondtak csak akkor menjek.vissza. De en fizetni szeretnem mivel a havi keresete paromnak tul haladja azt az osszeget ami eseteben ingyen is.jarhatna..ilyenkor is ennyire.maceras az ugyintezes es megkell.varni.mig.lejar teljesen a tbm?

2018. máj. 24. 22:24
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
A lejárat után még 45 napig biztositott vagy. Csak azután tudod igényelni a Navnál.
2018. máj. 24. 22:43
 2/8 A kérdező kommentje:
Igen nekem a 45nap az pont juni1el jar le..mikor udulni megyunk;( De mivel szallast fogalaltunk mr marciusba erre nem gondoltunk..most.meg biutositva se leeszek
2018. máj. 25. 03:02
 3/8 anonim ***** válasza:
80%

Nem kell megvárnod, én se vártam meg, mehetsz most is intézni.

"Jó napot, júni 1-el szeretnék bejelentkezni egészségügyi járulék fizetési kötelezettségre, köszönöm!"

Kész.

2018. máj. 25. 06:18
 4/8 A kérdező kommentje:
Ha nem kuldtek volna el azzal hogy csak 1vel tudnak felvenni a rendszerbe:/ jo is lenne
2018. máj. 25. 10:16
 5/8 anonim ***** válasza:
Egyébként fizetni mindig utólag kell. Következő hónap elején, a pontos napot nem tudom. A doki el fog látni, max. szól, hogy piros jelzést ad a rendszer.
2018. máj. 25. 13:48
 6/8 anonim ***** válasza:

"mivel a havi keresete paromnak tul haladja azt az osszeget ami eseteben ingyen is.jarhatna.."

Nem tudom, hogy miféle ingyenességről írsz. Munkanélküli voltam, 0 keresettel, és akkor is fizetnem kellett.

2018. máj. 25. 13:50
 7/8 A kérdező kommentje:

Anno a munkanelkulin voltam fizettek a tbm! Valami alapon de fizettek. Még hazas se voltam..semmi jovedelmem nemvolt de parommal eltem.

Semmi ilyen paporos macera nemvolt!

Most pedig hogy lejart a gyes be kellett regiznem munkaugyre adtak ott 1 papirt menjek a navhoz..igen de a 90napot a regisztraciom nem.haladta meg ezert nemtudnak mit kezdeni velem hogy jogosult lennek e az allam altal finanszirozott tbre..sot mar a parom vagy akarkivel elek a csalasba vizsgaljak az osszes jovedelmet! Es ha a bizonyos osszegen.tul.lep akkor.nem.jar "ingyen"a tb! Tehat nekunk nemjar. Ezert fizetni szeretnem..de csak 1vel engedik raadasul meg igyis hogy fizetni fogom kell 1 csomo papirt kitoltenem. Ha megszulok meg lemondani megint. Kesz.vicc

2018. máj. 25. 22:15
 8/8 anonim ***** válasza:

Hogy előre be lehet e jelentkezni, azt nem tudom, de utólag 15 napod van rá. Tehát június 15-ig be tudsz jelentkezni visszamenőleg, de ha csak 20-án mész, akkor se lesz semmi.

Közben eszembe jutott, ugyan már 5-6 éve én is előre jelentkweztem be, mondjuk nem hónapokkal. Augusztus 15 körül mentem be, hogy augusztus 31-től fizetni szeretnék, majd hónap végén találtam munkát szeptember 3-ai kezdéssel. Szóval tuti előre mentem be intézni, már a kezemben voltak a csekkjeim, mikor kiderült, hogy csak három napot kell befizetnem.

2018. máj. 26. 10:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!