Ebben esetben mire lehetek jogosult?
A helyzet a következő:
Jelenleg gyesen vagyok itthon (dec. elején lejár) viszont nem biztos, hogy a gyerkőcöt felveszik oviba.. Nem volt bölcsis, egyedül nevelem..
az még talán megoldás lenne addig, hogy keresek éjjeles melót (anyukámnál aludna addig) utána napközben a felügyelete ugye meglenne, ellenbe nekem az alvással..
Jövő év szeptembertől óvodaköteles a gyerek. Addig ha nincs hely nem valószínű, hogy beveszik.
Én bölcsibe adnám januártól szeptemberig. A gyes után kivenném a szabijaimat és ezalatt szoktatnám be.
Sajnos gyes után nem jár más juttatás már, akkor sem ha a felügyeletet nem tudod megoldani.
Hogy értve mire lennel jogosult?
Családipótlék jár, tartásdíjat igényelhetsz apukától. Az ovi meg 3 éves kortól kötelező, tehát fel kell higy vegyék
A gyereket ebben az esetben mindenképpen írasd bölcsibe, amit szeptemberben kezd, és majd megy jövőre oviba. Az egyedülálló szülők úgyis elsőbbséget élveznek a bölcsiben.
Te meg keresel munkát, ami "normál munkaidős".
HA lejárt a gyesed, csak a családi pótlék jár. De ha dolgozol is, akkor a családi kedvezményt is igényelheted.
Apuka meg gyerektartást fizet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!