Közös megegyezés vagy munkavállalói felmondás?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Kislányommal május közepétől gyesen leszek. Szeptember elsejével azonban dolgozni mennék, de nem a régi helyemre. Mondjak fel én, mint munkavállaló vagy közös megegyezéssel? Hogy járok jobban? A felgyűlt szabadságaimat a munkáltatónak ki kell adnia vagy fizetnie mindkét esetben? Lényeg, hogy egy napot nem szeretnék a régi helyemen dolgozni tekintettel a főnökömmel kialakult rossz viszonyra. Illetve fel is vettek egy embert a helyemre. Köszönöm , ha elolvastad és válaszolsz!2018. ápr. 15. 22:35
1/5 anonim válasza:
Mindegy melyiket választod.
A kettő között annyi lenne a különbség, hogy míg munkavállalói felmondással le kell tölteni a munkaszerződés/MT. szerinti felmondási időt, közös megegyezéssel a munkaviszony bármikor megszüntethető.
A szabadságokat minden esetben ki kell hogy fizesse, ha nem töltöd le.
2/5 anonim válasza:
Amíg a gyes nem jár le, nem kell felmondani. A lejárta előtt egy hónappal felmondasz-kéred a közös megegyezést- és jelzed, hogy kéred a felmondási időtől való eltekintést, illetve a szabadságod kiadását.
3/5 anonim válasza:
Ha már fel is vettek egy embert a helyedre, miért nem próbálkozol be azzal, hogy a munkáltatód mondjon fel neked? Persze ennek csak akkor van jelentősége, ha a végkielégítéshez fennállnak a feltételek.
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! Gondoltam arra is igen, hogy megvárom míg ő mond fel, de ismerem annyira, hogy nem fog. Mert akkor fizetnie kellene. Inkább olyan feltételeket adna illetve körülményeket teremtene, hogy én mondjak fel mégis.
2018. ápr. 17. 22:46
5/5 anonim válasza:
Amíg GYES-en vagy minek mondasz fel? Ha nem jön be az új hely, akkor még mindig ott van a régi.
Ha meg bejön az új, akkor ráérsz akkor felmondani, amikor oda már bedolgoztad magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!