Ha felmondasz csak gyes ès családi pótlék jàr, ami kb 38000ft. A baba 6 hònapos koràtòl mehet a fèrjed gyed- re. Vèdett vagy a főnökök nem küldhet el, ha veszélyeztetett terhes vagy irasd ki magad tàppènzre a dokiddal, ìgy a szülès előtti 28. naptòl igènyelheted a csed-et, majd a gyed-et.
2018. ápr. 12. 12:54
Itt teljes a fogalom zavar.
Mennyi idős terhes vagy? Ha felmondasz,akkor csak gyes és családi fog járni.Kivéve ha az álláskeresési alatt,vagy a felmondást követően 42 napon belül megszületik a baba.A gyes és a családi együtt 38 ezer forint.Ha van munkaviszonyod szüléskor,akkor 168 napra jár a csed,utána a baba két éves koráig jár a gyed,2 és 3 éves kora között pedig gyest kapsz rá.
Apuka a gyerek hat hónapos korától mehet gyedre,és dolgozhat korlátozás nélkül.A gyed maximalizálva van,ami 2018-ban bruttó 193.200 ft.
2018. ápr. 12. 12:54
Persze csak ha megvan az utolsò kèt èvben a 365 nap munkaviszonyod. Első voltam.
2018. ápr. 12. 12:55
Egyáltalán MINEK akarnál felmondani?
Ha terhes vagy, akkor nem küldhetnek el, akármennyire is idióta a fönök!
Értelmesebb, ha maradsz, veszélyeztetettként elmehetsz táppénzre és akkor mindenre jogosult maradsz. (feltéve, hogy megvan az ehhez szükséges folyamatos munkaviszonyod)
2018. ápr. 12. 13:01
5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm! A probléma az, hogy annak ellenére, hogy családtag a főnök, bérpapír van, de fizu nincs. Ha kérem, most nem tudok adni. Be vagyok jelentve, de azért szakadjak meg, hogy ne kapjak semmit, ráadásul terhesen? 4.hónapba léptem. Egyéni vállalkozó, ha táppénzre vetetem magam, akkor ki adná a pénzt? Három bejelentett dolgozója van.
Menj táppènzre. Azt nem ő fizeti neked hanem az állam, ő csak a táppènz harmadot fizeti de ha nem az tèged már nem érint. Nagy butaság felmondani, mert akkor csak a 25e gyes jár, a többit rosszul irtad, nem 90 ès gyed se jár utána.
2018. ápr. 12. 13:21
Be vagy jelentve rendesen?
Ha igen, menj el táppénzre és jogosult leszel csed-re, majd gyed-re ill. gyes-re. Nehogy felmondj!!!
2018. ápr. 13. 14:54
8/11 A kérdező kommentje:
Elmentem dokihoz, kértem, hogy lehessek táppénzen. Balhé van, de nem érdekel már semmi. Mi jól vagyunk! Ezt a csed dolgot megnézem, mert erről még nem hallottam. Köszi mindenkinek!
9/11 A kérdező kommentje:
Megnéztem, de nem értem. Zizi vagyok hozzá. Valaki röviden leírná, hogy ez miért, kinek és mennyi jár? Az én esetemre kivetítve. Ki adja ezt munkáltató vagy állam ... ? Köszönöm!
2018. ápr. 20. 09:37
További kérdések: