A gyes munkaviszonynak számít e? Albérlet szempontjából kérdezem.
Nekem az a kérdésem lenne hogy a gyes munkaviszonynak számít e? Fiatal szülők vagyunk, most lett 1éves a kisfiúnk jelenleg szülőknél lakunk de szeretnénk elköltözni. Sajnos nem igazán állunk jól anyagilag.A helyi önkormányzathoz bementem és megkérdeztem van e lakás ami kiadó (önkormányzati lakás). Nos ennek 12hónap munkaviszony a feltétele. A páromnak sajnoa nincs annyi (bejelentett) összesen de én gyesen vagyok 1éve már és ha beleszámítana meg tudnánk igényeni de ha nem sajnos így jártunk. Sajnos nem igazán vagyok ezekkel tisztában utánaolvastam interneten is de albérletre vonatkozóan nem találtam erre vonatkozó cikket.
Ha valaki jártas ebben a témában megköszönném a tanácsokat!
Nem kioktatást és lenézést kértem hanem RENDES NORMÁLIS válaszokat. És a "vannak tippjeim" válaszolónak üzenném hogy nem vagyunk szines börüek (raaszuzmis is egy tippnvolt igaz?) Ja és én akkor fejeztem az iskolát dolgoztam is de nem volt annyi munkaviszonyom ésnem értem mért kell azért lenézni vagy hogy fiatalon szültem. Meg a "tessék elmenni dolgozni gyerek a bölcsibe" válaszolónak üzenném hogy a kis városunkban most építik a bölcsit te gondolom városban laksz szóval ilyen gondod nincs aki meg faluban lakik hogy oldja meg szerinted? Tudod te mennyi anyuka van gyesen több gyerekkel otthpn mert nem tudja bölcsibe tenni??? Mert talán falun meg pici városba nincsen azért vagy jogis kocsi...és igen el szeretnék menni dolgozni de a gyereknek talán szüksége van az anyjára minimum 1éves koráig és gyes mellett is csak 1éves kor után lehet. Na erről ennyit.
Akik meg rendes válaszokat adtak azoknak meg köszönöm!
gondolom akik otthon tudnak lenni,azok kapnak rendes ellátást, meg van férjük, akinek van rendes munkája, és nem a semmire szül.
mert bocs, de te arra szültél
Kedves 14!
Ez nem kifogás akkor gyere el aztán győzödj meg róla. Gondolom neked nincs gyereked. Pampogni azt lehet könnyen. Nem veszekedni akartam itt dehát egyesek nagyon könnyen élnek úgy látszik ahol dől a lé ott persze. Na mind1 negatív kommentek nem érdekelnek.
Nem hiszem hogy dől a lé.
De el tudják tartani magukat, van munka és akkor jöhet a gyerek
"Ja és én akkor fejeztem az iskolát dolgoztam is de nem volt annyi munkaviszonyom"
Mivel 365 nap kell a csedhez, gyedhez a szülèsig, ami akkor is megvan ha kb 3 kemény hónap után már teherbe is esel azért igy sokat nem dolgozhattál. Ami a te dolgod, csak ne kèrd ki akkor magadnak. A gyes nem munkaviszony, hanem egy segèly.
Gyes mellett is csak a gyerek féléves koráig nem lehet dolgozni, nem 1 éves koráig nem, úgyhogy csak kifogás.
Lehet ingázni, költözni, ha már pucér popóra tetszett gyereket vállalni.
És nem, nem becsülendő, hogy megtartottátok. Akkor lenne az, ha felelősen nevelnétek jajongás és a másokra való mutogatás helyett.
Igen a ,,raaszuzmis,, volt az egyik tippem. Naluk szokas mindefele kifogast keresni, nem dolgozni, szulni, aztan az onkormanyzati lakasben rezsit nem fizetni.
De mivel azt irod nem vagytok szines boruek, akkor nyert a masik tippem, miszerint IQ gyök2 vagy. Ertsd meg. Normalis ertekrenddel rendelkezo no ha tudja, hogy 1.nincs eleg munkaviszonya gyedre 2.a parjanak nincs eleg mumkaviszonya 3.a faluban nincsen bolcsode 4.a szuloknel lakas nem jo, akkor NEEEEM SZUUUUL. ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!