Hogyan tudom igényelni?

Figyelt kérdés
Sziasztok, első babás anyuci vagyok, és fogalmam sincs hogyan tudom megigényelni a csedet. Letoltottem a nyomtatvány kitörő alkalmazást és töltöttem le nyomtatványt is. De nem igazán értem. Vagy nem is nyomtatványt kell kitölteni? Találtam olyat is ami nem nyomtatvány. Kérlek segítsetek. Online szeretném intézni a dolgokat. Köszönöm ha segítetek!

2018. febr. 12. 18:05
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
de a nyomtatványt kell kitölteni!
2018. febr. 12. 18:10
 2/13 anonim ***** válasza:
A munkahelyed kifizetőhely?
2018. febr. 12. 18:14
 3/13 A kérdező kommentje:

De a nyomtatványba kér pl adó számot ami nekem nincs. És ott csak olyan fül van ami csak ilyen meg olyan vállalkozó. Én meg alkalmazott vagyok.

Nem, a munkahelyem nem kifizető hely. Most épp azért verem az asztalt mert a könyvelő valamit szerencsétlenkedik még mindig a táppénz papírokkal, vagy az OEP hez nem küldte vagy én nem tudom..

2018. febr. 12. 18:42
 4/13 babyboom567 ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Biztos hogy van adószámod, anélkül nem dolgozhatnál.

Nézd meg egy bérlapodat rajta van.

2018. febr. 12. 19:43
 5/13 anonim ***** válasza:

Adoszamod biztos h van.adokartyan rajta van meg a bérkartonon is.

Én ezért nyomtattam ki és vittem be a kormányablakba!

2018. febr. 13. 11:12
 6/13 A kérdező kommentje:
ami a kártyán van az az adóazonosító jel.azt is kéri, de kéri az adószámom, ami nincs a bérpapíromon. a másik amit nem értek és fentebb is írtam, hogy a jogviszonyom csakis valamiféle vállalkozó lehet. valaki meg tudná mondani honnan tudom letölteni és melyik ami biztos hogy jó? köszönöm
2018. febr. 13. 13:45
 7/13 anonim ***** válasza:

Hacsak nem vagy egyéni vállalkozó, akkor nincs adószámod.

Az a munkáltató adószáma lesz, amit kérnek.

A munkáltatón keresztül kell leadni a nyomtatványt (vagyis te a munkáltatónak adod és ő adja be az igénylést).

Ha ez nem járható valami miatt, akkor menj kormányablakba és ott add le, majd a hivatal bekéri a munkáltatótól az adatokat.

Ha lehet, akkor olyan nyomtatványt tölts ki, amin a csedet és a gyedet egyszerre meg tudod igényelni, mert akkor nem kell 6 hónap múlva újra lefutni ezt a kört.

2018. febr. 16. 18:54
 8/13 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm utolsó válaszoló! Nem vagyok egyéni vállalkozó :D és akkor ezek szerint a munkáltató adószáma kell. Köszönöm. Ezt a nyomtatványt nekem kell kitölteni vagy majd a munkáltató tölti? Illetve ilyen korán meg szabad igényelnem a gyedet is? És akkor csed után rögtön át vált gyedre? Bocsánat, csak nem igazán tudom ezeket a dolgokat.
2018. febr. 17. 17:24
 9/13 anonim ***** válasza:

7# vagyok

Az együttes igényléshez ez a nyomtatvány: [link]

Itt van egy jó táblázat, amiben szerepel, hogy mit kinek kell leadni: [link]

2018. febr. 17. 21:57
 10/13 anonim ***** válasza:
És igen, ha együtt igényeled, akkor elbírálják egyszerre és amint lejár a csed, akkor kapod tovább a gyedet. Így elég egyszer igényelni.
2018. febr. 17. 21:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!