Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Ti hogy döntenétek? Melyikkel...

Ti hogy döntenétek? Melyikkel járnék jobban?

Figyelt kérdés
8 hetes terhes vagyok eddigi netto keresetem kb 300.000 ezer vagy az felett volt! De ezt a munkát nem folytathatom tovább a légkör miatt meg 12 órában dolgoztam. De felajánlottak irodai munkát amivel kb 140.000 ft ot keresnék nettóban de én akárhogy nézem ezzel nem járok jól. És a táppénz bele számit a gyedbe ? Vagy az eddugi keresetemből számolják ki ?
2018. febr. 1. 11:53
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

10-es, én pénzügyi ügyintézőként kapok nettó 220-at, heti 5 nap: 8-16:30 munkaidőre...

Kérdező: csak a munkakör miatt nem lesz senki veszélyeztetett. Pont ez a lényeg, hogy egészséges a terhességed, csak terhesen nem végezheted a munkád. Ez miatt kellene könnyített munkakör, vagy otthon maradni alapbérrel.

De a dokik simán ráírják a papírra, hogy veszélyeztetett vagy, ekkor maradsz otthon táppénzen. De akkor tök mindegy, hogy irodában, vagy gyárban dolgozol. A terhességed veszélyben, így nem dolgozhatsz.

2018. febr. 1. 12:41
 12/18 anonim ***** válasza:
33%

Mi a szerződés szerinti alap béred?

A régen tgyást (most nem tudom mi) számolják a keresetedből. Viszont a gyedet a szerződés szerinti bérből számolják.

Tehát: ha a szerződés szerintid csak minimálbér + teljesítmény bér, gyedet csak a minimál bér után kapsz.

Számolj utána alaposan. Mert lehet h ha hosszútávon nézed akkor jobban jársz ha elfogadod az irodai munkát. Nem beszélve arról h ha szerződést módosít, lesz hova visssamenned dolgozni. Mert 12 órázni egy 2-3éves mellett igen körülményes lesz.

2018. febr. 1. 18:03
 13/18 anonim ***** válasza:
Szia! Ha esetleg még aktuális... En vállalkozónak voltam bejelentve 6honapos korig dolgoztam majdszoltam hogy most jelentsenek be mert táppénzre megyek... 2napot dolgoztam igy hogy be voltam jelentve... Ebből azt akarom kihozni hogy ha most a 300ezerbol mész táppénzre akkor abbol fognak neked számolni táppénzt is meg gyedet is meg mindent de ha elfogadod nem fog rdekelni senkit az elotte lévő 300ezred mert az új törvény alapján abbol számolnak ha új munkád van ugymond amit eppen akkor kapsz mikor táppénzre vagy csedre gyedre mész és ebbe az is bele szamit ha csak egy napot dolgozol... Párom is pont gyed előtt váltott munkahelyet egy héttel és neki sem neztek a regi fizujat csak a jelenlegit mert nalunk pl o kapja a gyedet most
2018. febr. 5. 18:11
 14/18 anonim ***** válasza:

12, ne írj hülyeséget. A csedet is,meg a gyedet is TÉNYLEGES BÉRből számolják, nem szerződés szerintiből.

Kérdező: menj táppénzre, ne fogadd el az alacsonyabb jövedelmű állást! Így jársz a legjobban anyagilag!

2018. febr. 6. 09:09
 15/18 anonim ***** válasza:

14# rosszul tudod!

Folyamatos műszakban dolgoztam. Szerződés szetinti (minimálbér) + teljesítmény bér.

Így a havi nettóm 300-330 ezer ft volt. Táppénzen voltam 8 hónapig stb. Majd mikor megkaptam az első havi gyedet seggre ültem 60 párezer. Irány a cég. Pénzügyes csaj azt mondta ez így van. Hát én nem nyugodtam bele...

Oep! Ők küldtek egy vizsgáló bizottságot a céghez, és mindent rendben találtak! Szóval maradt a gyedem ennyi, amit gatározatban is kiküldtek!

De persze a laikusok ezen az oldalin mindent jobban tudnak 😉

2018. febr. 6. 16:32
 16/18 A kérdező kommentje:
Ellátásnak nem lehet ellátás az alapja szóval a gyedbe nem szamit bele a tappenz csak az elozo evi keresetem
2018. febr. 6. 20:50
 17/18 anonim ***** válasza:

14-es vagyok, nem laikus, hanem TB és bérügyintéző.

És kivételes esetekben számolnak csak szerződés szerinti bérből. Pl ha nagyon rövid a munkaviszony, és nincs elég bérezett nap.

Alapból meg a szülést megelőző 3. hónap utolsó napjától számolnak vissza 180 napot, és ennek átlaga lesz az alap. A tényleges bér átlaga! A táppénzes napokat átugorják.

Feltehetőleg neked nem volt elég bérezett napod. De nem írtál részletet. Viszont ne általánosíts, csak azért, mert te speciális eset voltál.

Semmiképpen nem 2 évet néznek, és csak speciális esetben alap a szerződés szerinti bér.

2018. febr. 7. 07:58
 18/18 anonim ***** válasza:

Én 2013 májusában kezdtem 2015 augusztusban született a lányom.

A kolleganőm 2011 szeptemberben kezdett szintén 2015 augban szült. Mind kettőnknek így számoltak. Több tb tanácsadónál jártunk az ügyünkben

2018. febr. 7. 20:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!