Ti hogy döntenétek? Melyikkel járnék jobban?
10-es, én pénzügyi ügyintézőként kapok nettó 220-at, heti 5 nap: 8-16:30 munkaidőre...
Kérdező: csak a munkakör miatt nem lesz senki veszélyeztetett. Pont ez a lényeg, hogy egészséges a terhességed, csak terhesen nem végezheted a munkád. Ez miatt kellene könnyített munkakör, vagy otthon maradni alapbérrel.
De a dokik simán ráírják a papírra, hogy veszélyeztetett vagy, ekkor maradsz otthon táppénzen. De akkor tök mindegy, hogy irodában, vagy gyárban dolgozol. A terhességed veszélyben, így nem dolgozhatsz.
Mi a szerződés szerinti alap béred?
A régen tgyást (most nem tudom mi) számolják a keresetedből. Viszont a gyedet a szerződés szerinti bérből számolják.
Tehát: ha a szerződés szerintid csak minimálbér + teljesítmény bér, gyedet csak a minimál bér után kapsz.
Számolj utána alaposan. Mert lehet h ha hosszútávon nézed akkor jobban jársz ha elfogadod az irodai munkát. Nem beszélve arról h ha szerződést módosít, lesz hova visssamenned dolgozni. Mert 12 órázni egy 2-3éves mellett igen körülményes lesz.
12, ne írj hülyeséget. A csedet is,meg a gyedet is TÉNYLEGES BÉRből számolják, nem szerződés szerintiből.
Kérdező: menj táppénzre, ne fogadd el az alacsonyabb jövedelmű állást! Így jársz a legjobban anyagilag!
14# rosszul tudod!
Folyamatos műszakban dolgoztam. Szerződés szetinti (minimálbér) + teljesítmény bér.
Így a havi nettóm 300-330 ezer ft volt. Táppénzen voltam 8 hónapig stb. Majd mikor megkaptam az első havi gyedet seggre ültem 60 párezer. Irány a cég. Pénzügyes csaj azt mondta ez így van. Hát én nem nyugodtam bele...
Oep! Ők küldtek egy vizsgáló bizottságot a céghez, és mindent rendben találtak! Szóval maradt a gyedem ennyi, amit gatározatban is kiküldtek!
De persze a laikusok ezen az oldalin mindent jobban tudnak 😉
14-es vagyok, nem laikus, hanem TB és bérügyintéző.
És kivételes esetekben számolnak csak szerződés szerinti bérből. Pl ha nagyon rövid a munkaviszony, és nincs elég bérezett nap.
Alapból meg a szülést megelőző 3. hónap utolsó napjától számolnak vissza 180 napot, és ennek átlaga lesz az alap. A tényleges bér átlaga! A táppénzes napokat átugorják.
Feltehetőleg neked nem volt elég bérezett napod. De nem írtál részletet. Viszont ne általánosíts, csak azért, mert te speciális eset voltál.
Semmiképpen nem 2 évet néznek, és csak speciális esetben alap a szerződés szerinti bér.
Én 2013 májusában kezdtem 2015 augusztusban született a lányom.
A kolleganőm 2011 szeptemberben kezdett szintén 2015 augban szült. Mind kettőnknek így számoltak. Több tb tanácsadónál jártunk az ügyünkben
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!